Parama dėkojame




Sprogimas

Pavasariniame bėgime išaiškinti greičiausi

Šeštadienį prie Mažeikių miesto centrinio stadiono (Juodpelkio parke) vyko 2016 m. pavasarinis bėgimas, skirtas Mažeikių sporto mokyklos 55-ajam jubiliejui paminėti, kurį organizavo Mažeikių sporto mokykla ir Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir sporto skyrius. Jame dalyvavo per 80 įvairaus amžiaus bėgikų iš Šilalės sporto mokyklos, Viekšnių gimnazijos, bėgimo nepraleidžiantis klebonas iš Veiviržėnų Antanas Šimkus, svečiai iš Latvijos Saldus miesto, Mažeikių sporto mokyklos, kitų mokyklų sportininkai bei miesto gyventojai.

 

Įveikė skirtingas trasas

Pasak varžybų vyr. teisėjos, Sporto mokyklos lengvosios atletikos trenerės Jolantos Kriaučiūnienės, šio renginio tikslas ir uždaviniai: plėtoti kūno kultūros ir sporto masiškumą bei sveikatingumą tarp moksleivių ir suaugusiųjų; ugdyti meilę sportui darželinio amžiaus vaikams; skatinti moksleivius ir suaugusius sistemingai mankštintis, stiprinti savo sveikatą fiziniais pratimais; propaguoti kūno kultūrą ir sportą kaip moksleivių auklėjimo priemonę; išsiaiškinti pajėgiausius bėgikus.

Bėgimo dalyviai buvo suskirstyti pagal lytį į atskiras amžiaus grupes – mažiausiųjų grupė (berniukai ir mergaitės iki 7 m.) – 200 m.; berniukai ir mergaitės iki 10 m. – 500 m.; berniukai ir mergaitės iki 13 m. – 1000 m; berniukai ir mergaitės iki 15 m. – 2000 m; vaikinai ir merginos iki 17 m. – 2000 m; vaikinai ir merginos iki 20 m. – 4000 m; vaikinai ir merginos iki 30 m. – 4000 m; vyrai ir moterys iki 40 m. – 4000 m; vyrai ir moterys iki 50 m. – 4000 m; vyrai ir moterys virš 50 m. – 4000 m.

Išaiškinti nugalėtojai

Mažiausiųjų bėgikų grupėje atsirado tik viena dalyvė, kuri ir tapo nugalėtoja. Tai jauniausia bėgikė Liana Eibutytė, įveikusi 200 m per 1.39,51 min.

      Iki 10 m. amžiaus grupėje greičiausiai bėgo Faustas Vainutis, Henrikas Brazdauskas, Motiejus Urbietis, Aurėja Bulošaitė, Emilė Malonytė ir Aurinija Garjonytė.

Iki 13 m amžiaus grupėje greičiausi buvo Jokūbas Deltūva, Eligijus Girdenis ir Deividas Kučikas. Tarp mergaičių – Estela Kovoliovaitė, Orinta Kovoliovaitė ir Ugnė Nevardauskytė.

      Grupėje iki 15 m. greičiausias buvo Modestas Škerba, antrąją vietą užėmė Kostas Akimovas, trečiąją – Aurimas Baliutis. Tarp mergaičių greičiausia buvo Monika Sachančiukaitė, nuo jos nedaug atsiliko Gabija Stankutė ir Goda Liaugminaitė.

      Tarp 17-mečių greičiausiai bėgo Darius Bučius, aplenkęs 2-oje vietoje likusį Evaldą Milinkauską ir 3-ioje vietoje – Albertą Pocių. Iš merginų greičiausia buvo Deimantė Rimkutė, paskui ją atbėgo Kamilė Jonkutė ir Džaneneta Lokomskytė.

      Iki 20 m. amžiaus grupėje nenugalimas ir absoliučiai greičiausias 4000 m trasoje buvo Airidas Žiemelis, 2-ąją vietą užėmė Dainius Serva, 3-iąją – Saulius Kovoliovas. Iš merginų greičiausiai trasą įveikė Kristine Zveniece, 2-oje vietoje liko Kristine Zimeca, 3-ioje – Paula Šmidrina – viešnios iš Latvijos.

      Grupėje iki 30 m. dalyvavo nedaug bėgikų, tad jie tarp savęs pasidalino prizinėmis vietomis. Tarp vyrų Kaspars Briedis tapo nugalėtoju, 2-ąją vietą užėmė Audrius Gabalis. Tarp moterų nugalėjo Laura Čerkasaitė, aplenkusi latves Linda Medne ir Madara Ozola.

      Iki 40 m. greičiausi bėgikai buvo Saulius Vaitkus, Evaldas Šalkauskas ir Mindaugas Ablaževičius, greičiausios bėgikės – Milda Zubavičienė, Jurgita Šiušienė ir Ernesta Saračinskienė.

      Tarp 50-mečių dalyvavo tik viena moteris Egita Dzaule, kuri ir tapo nugalėtoja. Visi trys vyrai tapo prizininkais: Ramūnas Daubaris, Andrej Naubetchanov ir Darijus Akimovas.

      Iki 60 m. ir vyresniųjų grupėje moterys nedalyvavo, o tarp vyrų nugalėtoju tapo vyriausias varžybų dalyvis, 65-erių Vaclovas Morkaitis. 2-ąją vietą užėmė A. Šimkus, 3-iąją – Vidas Stankus.

Kiekvienos amžiaus grupės I vietos laimėtojai apdovanoti atminimo prizais ir medaliais, o II ir III vietos laimėtojai – medaliais. Juos įteikė ir bėgimo dalyvius sveikino Seimo narys Kęstutis Bartkevičius, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys Martymas Matkevičius ir Kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Petras Norvilas.

Taip pat prizai įteikti masiškiausiai dalyvavusioms komandoms ir svečiams.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode