Sprogimas

Konkūrų čempionate „Lietuvos žirgynas“ iškovojo daugiausia medalių

Balandžio 23–24 d. Žagarėje vyko Lietuvos žiemos konkūrų čempionato finalas, kur paaiškėjo konkūrinio jojimo čempionai 9 skirtingose kategorijose. Didžiausiam ir seniausiam šalyje žirgynui UAB „Lietuvos žirgynas“ atstovaujantys raitelių ir žirgų duetai buvo pripažinti čempionais ir šiemet pelnė net 7 medalius.

Susumavus dviejų etapų geriausius varžybų rezultatus ir finalinėse varžybose pelnytus papildomus kvalifikacinius taškus tapo aiškūs čempionato nugalėtojai. „Lietuvos žirgyno“ parengti duetai pademonstravo aukščiausius rezultatus jaunų žirgų konkūrų kategorijose ir pelnė pirmąsias prizines vietas. 4–5 metų žirgo konkūre aukso medalį iškovojo Valdemaras Žukauskas su trakėnų veislės žirgu Monopoliu, surinkęs 65 taškus. 6–7 metų žirgo konkūre „Lietuvos žirgyno“ filialui „Nemuno žirgynas“ atstovaujanti raitelė Raimonda Samušytė su trakėnų veislės kumele Hete pelnė 59 kvalifikacinius taškus ir užėmė pirmąją vietą. Čempionams atiteko medaliai, taurės, piniginiai prizai bei galimybė atstovauti Lietuvai užsienyje vyksiančiose konkūrų varžybose.

Be čempionų titulų 4–5 metų žirgo konkūre „Lietuvos žirgyno“ duetams Justinai Pociūnaitei su trakėnų veislės žirgu Espritu ir Jonui Bacevičiui su trakėnų veislės žirgu Hariu Poteriu atiteko sidabro ir bronzos medaliai. 6–7 metų žirgo konkūrų kategorijoje trečiąją vietą pelnė Redas Rimkus su trakėnų žirgu Ostu Valniu. Poni klasės žirgų grupėje trečiąją vietą laimėjo Elzė Mazgelytė su „Lietuvos žirgyne“ auginamu žemaituku Takeriu.

„Keletą mėnesių trukusios nacionalinės konkūrų varžybos suteikė galimybę patikrinti savo jėgas tarp kitų sporto klubų ar privačių žirgų augintojų. Galime pasidžiaugti, jog mūsų duetai buvo tinkamai pasirengę ir demonstravo puikius rezultatus, ypač jauno žirgo konkūrinio jojimo grupėse. Taigi šios pergalės yra labai didelis įvertinimas ne tik sportininkams, bet ir treneriams bei zootechnikams, kurie nuo pat kumeliuko gimimo įdėjo daug pastangų ugdant sportines žirgo savybes“, – pasakoja Žilvinas Tomas Badikonis, UAB „Lietuvos žirgynas“ direktorius.

Pagrindinę Lietuvos konkūrų žiemos čempionato taurę iškovojo „Lietuvos žirgyno“ raitelis Valdemaras Žukauskas su žirgu Piligrimu, surinkęs 114 kvalifikacinių taškų. Šis raitelio ir žirgo duetas jau ir anksčiau buvo pripažinti čempionais Lenkijoje vykusiose konkūrų varžybose, kur pirmieji įveikė 140 cm aukščio kliūčių maršrutą.

„Didžiuojamės visais savo raiteliais – jie siekia aukščiausių rezultatų, sparčiai tobulėja, turi nemažai patirties. Tikimės, kad sportininkai dar ilgai džiugins mus pergalėmis, puikiai pasirodys ne tik šalies, bet ir tarptautinėse varžybose, bei įkvėps kitus aktyviai užsiimti žirginiu sportu“, – džiaugiasi Ž. T. Badikonis.

Dar vasarį prasidėjusiame Žiemos konkūrų čempionate dalyvavo apie 190 raitelių ir žirgų duetų iš visos Lietuvos.Čempionatą sudarė penki varžybų etapai, varžybose vadovautasi Tarptautinės žirginio sporto federacijos (FEI) taisyklėmis.

Šiais metais Lietuvos žiemos konkūrų čempionatas vyko jau 26-ąjį kartą. Kasmet nuo nepriklausomybės atkūrimo vykstančio Žiemos konkūrų čempionato tikslas yra apdovanoti pajėgiausius raitelius bei geriausius žirgus, didinti jų profesionalumą ir populiarinti šią sporto šaką.

UAB „Lietuvos žirgynas“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode