Parama dėkojame




Sprogimas

Klaipėdos valstybinė kolegija perima uždaromos Žemaitijos kolegijos studentus

Ekspertų verdiktas Žemaitijos kolegijai – nutraukti veiklą – ne juokais išgąsdino dabartinius jos studentus ir Rietave studijuoti planavusius jaunuolius. Studijų ir kokybės vertinimo nebeleido kolegijai tęsti veiklos, o specialiai sudarytai darbo grupei buvo pavesta sukurti  planą, ką daryti su uždaromos švietimo įstaigos studentais.

 


Šiuos mokslo metus Rietave studijuojantys jaunuoliai užbaigs dar kaip Žemaitijos kolegijos studentai. Likimo valioje jie nebus palikti nes nuo rugsėjo 1-osios Klaipėdos valstybinė kolegija steigia Rietavo studijų centrą. Taip jaunuoliams suteikiama galimybė pabaigti mokslus pagal pasirinktą  studijų programą ir įgyti Klaipėdos valstybinės kolegijos diplomą. Mokytis Rietavo studijų centre galės ne tik esami Žemaitijos kolegijos studentai. Rugsėjo 1-ąją studentų gretas papildys ir studijomis Rietave susigundę pirmakursiai, kurie bus kviečiami rinktis tris studijų programas: Agroverslų technologijos; Informacinių sistemų inžinerija bei Dekoratyvioji želdininkystė.
 „Situaciją dėl uždaromos Žemaitijos kolegijos ketiname suvaldyti, o studentams tai atveria naujų galimybių. Rietavo studijų centrą steigianti Klaipėdos valstybinė kolegija taip tarsi priartėja prie savo būsimų studentų. Gyvenantieji arčiau Rietavo ir pageidaujantieji įgyti mūsų kolegijos diplomą, galės studijuoti nevažiuodami toli nuo namų, o svajojantieji apie studijas pajūryje nusižiūrėtą specialybę galės studijuoti Klaipėdoje“, – apie pokyčius kalbėjo Klaipėdos valstybinės kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė.
Rietavo studijų centre mokslus nusprendę tęsti ir valstybės finansavimą gaunantys jaunuoliai studijų krepšelį išsaugos. Jo nepraras ir tie, kurie studijas nuspręs tęsti ne Rietave, o Klaipėdos valstybės kolegijos fakultetuose uostamiestyje. Švietimo įstaiga siūlo analogiškas studijų programas. Prašymai tęsti studijas  Klaipėdos valstybinėje  kolegijoje priimami iki birželio 1 d. Visa informacija kaip pateikti prašymą – www.kvk.lt.
 

Akvilė Gedrimaitė
Viešųjų ryšių skyriaus specialistė
Klaipėdos valstybinė kolegija

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode