Sprogimas

Savivaldybės vadovai ir specialistai pateikė ataskaitas

      Per pastarąsias dvi savaites Mažeikių rajono savivaldybės vadovai ir administracijos specialistai susitiko su visų seniūnijų gyventojais ir pateikė savo darbo ataskaitas už 2015 metus. Paskutinis susitikimas vyko su Mažeikių bei Mažeikių apylinkės seniūnijų gyventojais. Susitikimų dalyviai turėjo progą išgirsti mintis apie nuveiktus darbus, planuojamą veiklą, pateikti klausimus ir kreiptis į vadovus ir specialistus dėl problemų sprendimo.

Atsiskaitė seniūnai

      Susitikimo su mažeikiškiais ir Mažeikių apylinkės seniūnijos gyventojais pradžioje ataskaitas pateikė Mažeikių apylinkės seniūnas Vidmantas Kesminas ir Mažeikių seniūnijos seniūnas Šarūnas Armonas. Seniūnai kalbėjo apie atliekų išviežimą, apšvietimą. Pasak V. Kesmino, pastatyta dalis naujų šviestuvų bugeniuose, tačiau jų dar reikia Purvėnų, Žiogaičių gyvenvietėse. Gauta lėšų iš Aplinkos apsaugos fondo, iš kurių nupirkta žoliapjovė-krūmapjovė, medelių, gėlių ir kitokių augalų. Paremtos benruomenės. Visos lėšos panaudotos tikslingai, neprašokti ir nepravalgyti.

      Š. Armonas apžvelgė pagrindinius darbus, problemas ir kas numatoma atlikti ateityje. Pasak jo, pagrindinės funkcijos yra miesto tvarkymas, priežiūra ir švara, garažų bendrijų mieste priežiūr, tačiau su jais yra problemų, nes iš garažų bendrijų tenka išvežti kalnus šiukšlių, dalis bendrijų neregistruota. Įdarbintas 271 bedarbis, 2470 gyventojų turėjo atidirbti už pašalpas, tačiau dirbo 1850 žmonių, kiti dirbti nenorėjo, todėl neteko pašalpų, tačiau ir ateinantys dirbti dirba vangiai, nenoriai, todėl, pasak seniūno, planuoti rimtesnių darbų nebeįmanoma. Kovojama su varniniais paukščiais ir bebrais, tačiau teisės aktai tokie, kad sėkmingai kovoti su jais neišeina.

      „Galiu pavardinti, kiek sutvarkyta sulaužytų šiukšliadėžių, vaikų žaidimų aikštelių. Džiugu, kad atsiranda gyventojų, kurie stengiasi būti savo namų, kiemų šeimininkais, paprašo dažų, lentų, kitų priemonių, kad sutvarkytų, įrengtų kažką naujo, – sakė seniūnas. – Yra vaikų žaidimų aikštelių, kur gyventojai naktimis saugo, patys suvaržo, o yra, kur vyresnieji vaikai akivaizdžiai laužo, o sako, kur žiūri valdžia. Nemažai nubausta, nes bendradarbiaujama su Viešosios tvarkos policija.“

Džiaugėsi mažėjančiu nusikalstamumu

      Mažeikių rajono policijos komisariato viršininkas Imantas Motiejūnas priminė, jog ataskaita pateikta dar sausio mėnesį, ir norintieji jau galėjo su ja susipažinti. Pasak viršininko, kriminogeninė situacija mieste gana stabili, išaiškinamumas didesnis negu respublikos vidurkis, o Mažeikiai niekuo neišsiskiria iš kitų šalies miestų. Daugiausia čia fiksuojama viešosios tvarkos pažeidimų, vagysčių, smurto artimoje aplinkoje atvejų, turto sugadinimo. „Džiugina, kad neturime ypač sunkių nusikalstamų veikų. Mažėja, plėšimų, žudymų, galima atsikvėpti, tačiau daug buitinių nusikaltimų, kurie neduoda ramybės. Žiūrima, kaip pagelbėti, išaiškinti. Policijos veikla nukreipta į asmens apsaugą, todėl gyventojai patys turėtų labiau pasirūpinti savo turto saugumu, – sakė I. Motiejūnas. – Džiugu, kad pradėjo dirbti stebėtojai, kurie stebi vaizdo kameras. Taip pat darosi aktyvesni patys gyventojai, kurie praneša apie galimai neblaivius vairuotojus ir kitus eismo pažeidimus, taip užkertamas kelias eismo įvykiams, o avaringumas rajone didžiausias apskrity.“

Pateikė ataskaitas

      Savivaldybės meras Antanas Tenys akcentavo, jog meras teikia mero ir Tarybos ataskaitos, o administracijos direktorius – administracijos ataskaitą. Visos trys ataskaitos bus sudėtos į vieną, patvirtintos Taryboje ir tada paskelbtos bendruomenei. Pasak mero, jo ir Tarybos ataskaitos pateikiamos nuo naujosios Tarybos darbo pradžios, o administracijos – už visus 2015 metus. Tiesiogiai išrinkus merą, jam padaugėjo funkcijų, kurios buvo perimtos iš administracijos direktoriaus. „Visos ataskaitos pateiktos elektroninėje erdvėje, tad jūs galite su jomis susipažinti, aš mielai atsakysiu į jūsų klausimus“, – sakė meras ir patikino, jog stengiasi kuo daugiau atstovauti Mažeikių rajonui ir jeigu bus gauta kokių pastabų, patikslinimų, bus į tai atsižvelgta. Taip pat A. Tenys atkreipė dėmesį į tai, jog visose seniūnijose problemos panašios: kelių tvarkymas, apšvietimas ir kt., tačiau jos negali būti išsprendžiamos vien Savivaldybės jėgomis.

      Administracijos direktorius Bronius Kryžius kalbėjo apie administracijos darbą.Strateginio vystymo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė pristatė seniūnijose įgyvendintus ir numatomus įgyvendinti projektus. Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Alfonsas Žiulpa supažindino su kelių tiesimo ir remonto galimybėmis, finansavimu, apšvietimo problemomis ir atliekų išvežimu, įvardino problemas dėl šiukšlių rūšiavimo. Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus atkreipė dėmesį į mažėjantį vaikų skaičių ir dėl to vykdomą mokyklų tinklo pertvarką.

Kėlė klausimus

      Gyventojai kėlė įvairius klausimus. Purvėnų bendruomenės pirmininkas domėjosi vandentiekio kaime problema. Sodininkų bendrijų atstovai klausė dėl kelių asfaltavimo soduose, taip pat dėl saugaus eismo užtikrinimo važiuojant iš sodininkų bendriją į miestą ir kt. Klausta dėl Savivaldybės pagalbos ir dėmesio soduose gyvenantiems žmonėms.

      Į kai kuriuos klausimus buvo atsakyta, dėl kitų klausimų pažadėta susitikti su atstovais ir spręsti esančias problemas.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode