Parama dėkojame




Sprogimas

Jurbarke lankėsi Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje

Birželio 8 d. Jurbarke su oficialiu vizitu lankėsi nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas kartu su asistente Ana Maizel.Garbingi svečiai, lydimi Jurbarko rajono savivaldybės mero Skirmanto Mockevičiaus,aplankė Jurbarko žydų senąsias kapines, šalia esančią žudynių vietą.

Jurbarko rajono savivaldybėje ambasadorius susitiko su rajono vadovais, Infrastruktūros ir turto, Investicijų ir strateginio planavimo, Švietimo, kultūros ir sporto skyrių vedėjais, Jurbarko krašto muziejaus vadove.Ambasadorius džiaugėsi, kad Jurbarko žydų senosios kapinės yra puikiai prižiūrimos, tačiau atkreipė dėmesį į tai, kad Jurbarke, kaip ir kitose savivaldybėse, sunku rasti ženklus, žyminčius su žydų istorija susijusias vietas. Jo nuomone, labai svarbu, kad visuomenė atkreiptų dėmesį į būtinybę išsaugoti žydų paveldą, nes Lietuvoje gyvenę ir daug šiai šaliai nusipelnę žydai taip pat buvo Lietuvos piliečiai.

Svečiams buvo surengta trumpa ekskursija po istorinę Kauno gatvę. Gidė Nijolė Paulikienė papasakojo apie čia gyvenusius žydus, jų verslus, buitį, bendravimą su Jurbarko krašto žmonėmis, tragišką jų likimą, supažindino su čia išlikusiu žydų kultūriniu paveldu, parodė kadaise stovėjusių sinagogų nuotraukas.

Rajono meras Skirmantas Mockevičius svečius pakvietė į Panemunės pilyje surengtus dalykinius pietus. Juose dalyvavo Jurbarko Švč. Trejybės bažnyčios klebonas dekanas Darius Auglys ir Jurbarko Evangelikų Liuteronų parapijos kunigas Mindaugas Kairys. Pietų metu kalbėta apie Jurbarko krašte esančias religines bendruomenes bei jų tarpusavio santykius.

Ambasadoriaus vizitas tęsėsi Jurbarko Naujamiesčio pagrindinėje mokykloje, čiajis susitiko su vadovais ir mokiniais – kraštotyros būrelio nariais. Mokiniai prižiūri Jurbarko žydų kapines, jose rengia istorijos pamokas. Kraštotyros būrelio nariai padovanojo ambasadoriui albumą su istorinėmis Jurbarko miesto ir būrelio veiklą iliustruojančiomis nuotraukomis. Svečias taip pat neliko skolingas – pravedė žaismingą pažintinę istorijos pamoką apie Izraelio valstybę, padainavo kartu su mokiniais ir aktyviausius apdovanojo suvenyrinėmis kepuraitėmis su Izraelio simbolika.

Rajono mero iniciatyva Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centre buvo surengtassusitikimas su verslininkais. Pokalbio metu ambasadorius akcentavo, kadjam svarbiausia užduotis – verslo ir bendradarbiavimo skatinimas tarp Izraelio ir Lietuvos. „Palyginus su ankstesniu laikotarpiu dabar šių šalių santykiai yra vieni iš geriausių“, – sakė jis. Ambasadorius Jurbarko krašto verslininkams, galvojantiems apie Izraelio valstybės rinką, pasiūlė savo pagalbą ieškant kontaktų. Svečias taip pat išsakė savo nuomonę transporto ir logistikos, pieno perdirbimo, mėsos eksporto ir turizmo klausimais.

Savivaldybės meras išreiškė viltį, jog Jurbarko rajono verslininkai pasinaudos galimybe ieškoti verslo ryšių Izraelio valstybėje.

Ambasadoriausvizitas Jurbarke baigėsi apsilankymuskulptoriaus Vinco Grybo memorialiniame muziejuje. Svečias su dideliu susidomėjimu apžiūrėjo muziejaus ekspoziciją, dirbtuves ir susižavėjęs galimybe pačiam dalyvauti kūrybiniame procese žadėjo dar kartą čia sugrįžti.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

1 nuotrauka – Jurbarko rajono mero Skirmanto Mockevičiaus iniciatyva Jurbarko turizmo ir verslo informacijos centre buvo surengtas susitikimas su verslininkais.

2 nuotrauka – Nuotraukoje iš dešinės: nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje AmirasMaimonas, Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius ir ambasadoriaus asistentė Ana Maizel. Garbingi svečiai, lydimi Jurbarko rajono savivaldybės mero Skirmanto Mockevičiaus, aplankė Jurbarko žydų senąsias kapines, šalia esančią žudynių vietą.

3 nuotrauka – Jurbarko rajono savivaldybėje ambasadorius susitiko su rajono vadovais, Infrastruktūros ir turto, Investicijų ir strateginio planavimo, Švietimo, kultūros ir sporto skyrių vedėjais, Jurbarko krašto muziejaus vadove.

4 nuotrauka – Nuotraukoje iš kairės: nepaprastasis ir įgaliotasis Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje AmirasMaimonas ir Jurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode