Sprogimas

Paminėjo Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną

     Ketvirtadienį Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centre vyko renginiai, skirti Pasaulinei aplinkos apsaugos dienai paminėti. Zuikis Puikis padėkojo akcijos dalyvius. Surengta paroda, vyko koncertas

Dėkojo akcijos dalyviams

     Iš ryto Kultūros centro antrojo aukšto foje susirinko gausus būrys darželinukų iš lopšelių-darželių, dalyvavusių akcijoje „Auga daigelis – augu ir Aš“. Vaikai atnešė iš Zuikio Puikio dovanotų sėklų užaugintus daigelius. Jiems įteiktos padėkos.

Surengė parodą                 

    Mažeikių klubas „Mano namai“ kartu su partneriais: „Jievaro“ ir Krakių pagrindinių mokyklų bendruomenėmis surengė parodą „Antras daiktų gyvenimas“, kurioje pristatė darbus, pagamintus iš antrinių žaliavų.

     Pasak klubo „Mano namai“ vadovės Kristos Kinčienės, tokią parodą planuota surengti seniai, kadangi planai sutapo su Aplinkos apsaugos diena, prisidėjo prie Kultūros centro renginių.

„Idėjos iš karto negimsta, stebi aplinką, stebi daiktus, mąstai, kas iš to daikto gali išeiti, ir jį perdirbi, pritaikai, gali panaudoti dar kitą kartą. Pačiam malonu, galima ir vaikus įjungti į šitą veiklą, pavyzdžiui, vaikiškas laistytuvas. Tėvai gali padaryti skylutes kamštyje, rankena jau yra, o vaikui duoti pačiam apipiešti. Vaikui greit nusibosta pirktiniai žaislai, – pristatydama parodą pasakojo K. Kinčienė. – Daug ką galima iš įvairių antrinių žaliavų padaryti. Moteris audėja išaudė iš pėdkelnių kilimėlį. Kitas kilimėlis yra iš džinsų. Jei prireikia turistui ar kelionėje krepšio, galima iš marškinėlių pasidaryti. Tai surišai, tai per petį perkišai ar rankoves nukirpai ir bus krepšys. Iš tvoros ir močiutės kaproninių užuolaidų gali pasidaryti dėžę skalbiniams. Iš plastikinių butelių – šepečiai ir šluotos. Daiktas sulūžta ar nusibosta, galima irgi perpinti, perrišti. Skrybėlės iširsta, nukerpi ir būna puikiausia kepurė. Indai pasensta, nebegražūs palieka, dekupažą uždeda.“

Klubo vadovė džiaugėsi ilgamete draugyste su „Jievaro“ ir Krakių pagrindinėmis mokyklomis, kurios irgi prisidėjo prie parodos.

K. Kinčienė informavo, jog parodoje dalyvauja 12 klubo narių: „Kai kurie nori gražaus meno, o mes čia darome praktiškus dalykus. Kartais tiek nedaug tereikia, tik išradingumo, truputį pagalvoti, fantazijos ir kažką gali padaryti, savo aplinką papuošti. Kaimuose ypač gali daug ką padaryti, tik reikia iniciatyvos, fantazijos, vaizduotės ir noro. Kai pradedi daryti, pradeda patikti, gimsta daug naujų idėjų.“

Koncertavo kolektyvai

     Vakare Kultūros centro didžiojoje salėje vyko koncertas „Miestas upės vingy“, kuriame dalyvavo Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo ansamblio „Kauškutis“ šokėjai, Moksleivių namų šokių kolektyvas „Saulė“, Mažeikių kultūros centro šou grupė „Lietutis“, muzikos studijos „Sekmadienis“ dainininkai, Viekšnių Vinco Deniušio meno mokyklos mokiniai, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos kolektyvai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode