Parama dėkojame




Sprogimas

Ženklu „Už nuopelnus Jurbarko kraštui“ apdovanotas ilgametis bandonininkas Benediktas Toliušis

Birželio 18 d. Eržvilke minint „Eržvilko bandonijos“ 40-mečio jubiliejųJurbarko rajono savivaldybės meras Skirmantas Mockevičiusilgamečiam ansamblio „Eržvilko bandonija“ muzikantui Benediktui Toliušiui įteikė Jurbarko rajono savivaldybės ženklą „Už nuopelnus Jurbarko kraštui“. Šis apdovanojimas B. Toliušiui skirtas už tradicijų puoselėjimą ir Eržvilko krašto garsinimą.

Benediktas Toliušis gimė 1937 m. balandžio 9 d. Pagirių kaime, Eržvilko valsčiuje, Tauragės apskrityje. Baigė Eržvilko vidurinę mokyklą, Smalininkų technikumą. Visą darbingą amžių pradirbo Eržvilko kolūkyje inžinieriumi.

Jis labai mėgo dainuoti. Nuo 17 metų pradėjo giedoti su Eržvilko giedoriais bažnyčios chore, dalyvaudavo gegužinėse pamaldose, laidotuvėse. „Eržvilko bandonijoje“ pradėjo dainuoti nuo pat jos įsikūrimo 1976 metais. Dėl amžiaus ir sveikatos problemų šiuo metu B. Toliušis jau nedainuoja, tačiau paprašius kokios nors jo repertuaro dainos – mielai ir kantriai moko.

2016 m. balandžio 14 d. įvykusiame Jurbarko rajono savivaldybės apdovanojimų komisijos posėdyje Benediktą Toliušį pristatęs ansamblio „Eržvilko bandonija“ dalyvis Leonas Greičius kalbėjo apie šio žmogaus meilę savo kraštui, saviveiklai, muzikai, apie jo nuoširdų bendravimą su jaunimu perduodant savo patirtį.

Ankstesniais metais ženklu „Už nuopelnus Jurbarko kraštui“ buvo įvertinti Eržvilko bandonininkai Antanas Janušas, Jurgis Striaukas, Stanislovas Sabonaitis, Petras Petraitis.

Lina Lukošiūtė

Jurbarko rajono savivaldybės

Tarybos ir mero sekretoriato viešųjų ryšių specialistė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode