Sprogimas

Šachmatininkai plečia savo veiklą

Mažeikių šachmatų klubas „Matas“ kartu su rėmėjais plečia Mažeikių ir Žemaitijos regiono turiningą gyventojų užimtumą. Jau keliolika metų per šią programą vykdomi projektai įgavo tradicinį pobūdį, gretimi rajonai derinasi prie mūsų projektinių renginių ir pagal pasirašytas bendradarbiavimo sutartis praplėtė savo renginių ratą, į dalį kurių gauna pakvietimus ir mūsų rajono gyventojai.

 

Per tuos keliolika metų renginių ir dalyvių skaičius padidėjo kelis kartus. Šiemet pirmas bendras projektinis renginys vyks liepos 6 dieną nuo 11 val. pavenčiuose. Rajono gyventojus, be aktyvių sporto žaidimų, kviečiame pasirungti prie šachmatų, šaškių, lentų, dalyvauti smiginio, stalo teniso, helpongo varžybose. Iš šių 5 rungčių bent trijose rungtyse dalyvavę sporto mėgėjai pagal pasiektus rezultatus bus apdovanoti padėkos raštais ir simboliniais prizais kaip universaliausi sporto žaidynių dalyviai. 

Liepos 26 d.11val. šachmatų mėgėjus kviečiame į kavinę „Rugelis“ dalyvauti ar palaikyti Mažeikių atstovus Žemaitijos šachmatų turnyre „Mažeikiai 2016“.

Rugsėjo pirmąją į pradinukų šventę atvyks mažeikiškė daugkartinė Lietuvos šachmatų jaunimo čempionė, Europos ir olimpiados Lietuvos rinktinės sudėtyje dalyvė Gintarė Paulauskaitė. Moksleiviai turės galimybę susipažinti su šachmatų žaidimo ypatumais ir pagalvoti apie įsijungimą į Mažeikių rajono šachmatininkų būrį. Šiuo metu Gintarė treniruoja per 400 pradinukų Vilniaus miesto mokyklose.

Lapkritį ir gruodį kviečiame apsilankyti Mažeikių muziejuje, kur bus eksponuojama rajono šachmatų raida nuo pradžios iki šių dienų.

Sekmadienį rajono šachmatininkai vyko į N. Akmenės 66 metų sukakčiai skirtą Žemaitijos šachmatų turnyrą. Šį kartą geriausiai iš mažeikiškių sekėsi šių eilučių Gintarui Paulauskui, tarp trisdešimt dviejų dalyvių užėmusiam trečiąją vietą.

Gintaras PAULAUSKAS

Klubo „Matas“ vadovė

   

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode