Parama dėkojame




Radviliškyje vėl veikia dializės centras

Po kelerių metų pertraukos Radviliškyje vėl duris atvėrė modernus dializės centras. Radviliškio ligoninės patalpose įsikūrusi UAB „Dialimeda“ čia atliks ambulatorinės hemodializės procedūras inkstų ligomis sergantiems rajono gyventojams.

Įsteigė filialą ir Radviliškyje

Radviliškyje hemodializės centro neliko prieš trejus metus, tad sunkiomis inkstų ligomis sergantiems rajono gyventojams teko važinėti į Šiaulius ir ten atlikti gyvybiškai svarbias procedūras. Tuomet dializuojami ligoniai rašė raštus įvairioms institucijoms, kad šios pagelbėtų ir sveikatai bei gyvybei būtinas paslaugas priartintų prie vartotojo. Ligoniai skundėsi, kad jiems bus per sunku važinėti į kitą miestą, nes po procedūrų daugeliui suprastėja sveikatos būklė.

Ir štai po trejų metų pertraukos problema netikėtai išsisprendė – dializuojamų ligonių naštą nutarė palengvinti penkiolikos metų darbo patirtį šioje srityje turinti UAB „Dialimeda“. Mažeikiuose bei Naujojoje Akmenėje filialus turinti bendrovė nutarė plėsti veiklą ir tam pasirinko Radviliškį. Pagal turimą praktiką, UAB „Dialimeda“ ieškojo galimybių įsikurti ligoninės patalpose, nes tai yra patogiau ligoniams, kuriems prireikia dializės paslaugų.

Tokio sprendimo rezultatas – birželio 27-ąją duris atvėręs dializės centras, tad nuo šiol rajono gyventojams, kuriem reikalingos hemodializės procedūros, nebereikės dėl jų važinėti į kitus rajonus. Teikiamos hemodializės procedūros apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto.

Moderni aparatūra, kokybiškos paslaugos

Centro atidarymo dieną bendrovės direktorius Bronislovas Šaulys džiaugėsi, kad naujasis filialas aprūpintas modernia švediška „Gambro“ bei japoniška „Nikkiso“ įranga, kad čia įrengta šiuolaikiška ir patikima vandens filtravimo sistema. „Dialimedos“ Radviliškio filiale yra devynios vietos ligoniams, iš kurių aštuonios – atlikti hemodializės procedūroms. Įrengtos ir patogios buitinės patalpos ligoniams, ligonių valgomasis, kur jie bus aprūpinti karštais pietumis. „Dialimeda“ pasirūpins ir ligonių vežiojimu į procedūras. „Dirbsime dviem pamainomis neporinėmis savaitės dienomis, todėl užtikrinsime, kad mūsų pacientams nereikėtų vargti laukiant savo eilės. Manau, jog tai – didelis privalumas gaunantiems homodializės procedūras žmonėms“, – sakė direktorius B. Šaulys. Patogios darbo bei buitinės patalpos įrengtos ir centro darbuotojams.

Centre dirbs keturios medikės – dvi gydytojos ir dvi slaugytojos. Anot B. Šaulio, ir gydytoja anesteziologė-reanimatologė Laima Pocevičienė, ir gydytoja nefrologė Laima Griciutė – nemenką darbo patirtį turinčios medikės.

„Džiaugiamės, kad ligonius konsultuos gydytoja nefrologė ir jiems nereikės dėl to važinėti į Šiaulius, laukti eilėse, nes kuo daugiau vietoje teikiama paslaugų, tuo mažiau bus rūpesčių mūsų ligoniams. Be to, yra labai svarbu pirminis gresiančio inkstų nepakankamumo išaiškinamumas“, – sakė centro vadovas.

Šiuo metu Radviliškyje duris atvėrusiame dializės centre gydysis 9 nefrologiniai ligoniai. Iš viso rajone yra 12 žmonių, kuriems reikalinga hemodializės procedūra.

„Tikimės, kad ateityje savo centre sulauksime ir kitų rajono nefrologinių ligonių. Kiekvienas žmogus turi teisę rinktis gydymo įstaigą, o mes stengsimės kokybišku darbu įrodyti, jog mūsų teikiamos paslaugos yra vertos ligonio pasitikėjimo, – sakė B. Šaulys. – Taip pat norime atkreipti Radviliškio šeimos gydytojų bei gyventojų dėmesį, kad nuo liepo 1 d., kiekvieną trečiadienį nuo 9 iki 15 val., UAB „Dialimeda“ patalpose turinčius įtarimų dėl inkstų funkcijos nepakankamumo pacientus konsultuos gydytojas nefrologas“.

Laima AGANAUSKIENĖ

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Autorės nuotr.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode