Parama dėkojame




Prasideda oficialūs draugystės su Belgija 20-mečio renginiai

Liepos 1 d. Laakdalio merės Tinos Gielis kvietimu viešnagę Belgijoje pradeda meras Skirmantas Mockevičius su žmona Romute (žmona keliaus už savo asmenines lėšas), administracijos direktorė Vida Rekešienė, vieni iš pirmųjų bendradarbiavimo pradininkų Jonas Bučinskas ir vertėja Vilijana Urbietienė. Bendruomenės ir ELE (draugijos Europa–Laakdalis–Europa) pasirūpinta, kad atvyktų ir mūsų menininkai Rimas Akutaitis, Eimantas Genys, Rasa Grybaitė, Akvilė Petraitytė.

Šiemet švenčiamas 20 metų Jurbarko ir Laakdalio miestų bendradarbiavimo jubiliejus. Per šį laikotarpį ne viena oficiali delegacija atvyko į Jurbarką, stiprius ryšius palaikė jaunimas, menininkai. Miestų draugystės 20-mečio proga, rajono meras įteiks savivaldybės sveikinimą Laakdalio merei ir ženklus „Už nuopelnus Jurbarko kraštui“ 2 lakdališkiams: Gertui Van Rooy ir Rogeriui Verheyenui.

Delegacija dalyvaus fotoparodos apie Laakdalį (autoriai Rimas Akutaitis, Eimantas Genys, Akvilė Petraitytė ir Auksė Vabalaitė) pristatyme, Laakdalio apžvalgoje, lankysis Kasteel Meerlaar (pilaitėje), tradiciškai – ir klumpių muziejuje. Jurbarkiečių vizitas Belgijoje tęsis iki liepos 5 d.

Jurbarkas irgi rengiasi šiam pagrindiniam tarptautinio bendradarbiavimo įvykiui, kartu ir jaunimo sporto stovyklai, belgų fotografų Freddy Van den Brande ir Clodo Coucke nuotraukų parodai. Renginiai vyks rugpjūčio 26–28 dienomis.

Jurbarko rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode