Parama dėkojame




Sprogimas

Židikuose atidengtos paminklinės lentos

  Valstybės dienos išvakarėse Židikuose atidengtos 1919–1920 m. Nepriklausomybės kovų Židikų valsčiaus Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių atminimo lentos. Šventėje dalyvavo ir susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys ir mero patarėjas Algimantas Čepys.

      Židikų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje renginio dalyviai dalyvavo šv. Mišiose, po jų susirinko prie Nepriklausomybės 10-mečio paminklo. Čia prisiminti 1919–1920 m. įvykius liudijantys istorijos faktai, atidengtos memorialinės lentos, kurias pašventino Židikių parapijos klebonas kun. Egidijus Jurgelevičius.

     Sveikindamas susirinkusiuosius meras A. Tenys dėkojo už iniciatyvą pastatyti atminimo lentas ir kvietė mylėti ir saugoti savo Tėvynę: „Dėkoju Prezidentui Jo Ekselencijai Valdui Adamkui už iniciatyvą, kad šiandien Židikuose atidengiamos pirmosios 1919–1920 m. Nepriklausomybės kovų Židikų valsčiaus bei Vyties Kryžiaus kavalierių ir savanorių atminimo lentos. Lenkiu galvą prieš savanorius ir jų artimuosius, kurie nepabūgo ir drąsiai kovojo už Lietuvos nepriklausomybę. Mylėkime ir saugokime savo Tėvynę.“

      Prisiminimais apie anų laikų įvykius dalinosi savanorių Petro Pocevičiaus ir Adolfo Aleksandravičiaus dukros. Žuvusieji už Nepriklausomybę pagerbti tylos minute, sugiedotas Lietuvos himnas, iššautos salvės.
Židikų kultūros centre atidaryta Vyties Kryžiaus kavalierių fotonuotraukų paroda.

Parengta pagal Savivaldybės informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode