Sprogimas

„Šimtukininkai“ pasiruošę žengti pirmyn

      Penktadienį paskelbti paskutinių brandos egzaminų rezultatai, o vakar Mažeikių rajono savivaldybėje pasveikinti geriausių rezultatų pasiekę abiturientai. Tai moksleiviai, kurių brandos egzaminai įvertinti 100 balų. Tokių Mažeikių rajone yra 23, jie gavo 29 „šimtukus“. Savivaldybės vadovai jiems įteikė padėkos raštus ir dovanas. Moksleiviai dalijosi mintimis apie savo sėkmę, ateities planus, vertino savo ir pedagogų įdėtą darbą, kad būtų pasiekti tokie aukšti rezultatai.

 

Rezultatai geri

      Kaip informavo Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, šių metų brandos egzaminų sesijos rezultatais tikrai galima pasidžiaugti. Nors yra neišlaikiusių kai kurių egzaminų, tačiau 23 mokiniai įvertinti 29 „šimtukais“, nemaža dalis pakliūva į grupę moksleivių, kurių žinios siekia 86–99 balus.

      Daugiausia įvertinimų po 100 balų – keturis – iš anglų k., matematikos, fizikos ir informacinių technologijų – gavo Gabijos gimnazijos gimnazistas Elvinas Ribinskas, kurio lietuvių k. egzamino įvertinimas taip pat buvo per 90 balų. Po du „šimtukus“ gavo Gabijos gimnazijos moksleivė Tatjana Frenkel (rusų k. ir lietuvių k. ir literatūra) bei Merkelio Račkausko gimnazijos moksleiviai Mikas Balčiūnas Balčiauskas (anglų k. ir informacinės technologijos) ir Rusnė Pėčelytė (anglų k. ir lietuvių k. ir literatūra). Kiti 19 Gabijos ir Merkelio Račkausko gimnazijų abiturientų gavo po vieną „šimtuką“.

Kvietė sugrįžti     

      Sveikindamas moksleivius, Savivaldybės meras Antanas Tenys sakė, jog šiandien didelė šventė Mažeikiuose: „Didelė šventė jums, jūsų tėveliams, mokytojams, jūsų mokykloms ir visai švietimo bendruomenei, nes toks gausus būrys „šimtukininkų“. Jūs jau savo gyvenime pasiekėte vieną didelę pergalę, kuri paskatins siekti dar kitų pergalių. Negalima galvoti, kad jau viską padarėme ir dabar bus ramybė, kaip tik, manau, reikia žengti į priekį renkantis specialybę, dar daug ką reikės įveikti, bet tos pirmosios pergalės tikrai  džiugios, sėkmingos ir tai padės įveikti visus sunkumus. Džiugu, kad Mažeikiai turtingi gimnazijų, o gimnazijos turtingos „šimtukininkų“. Nuoširdžiai sveikinu su jūsų pasiektais rezultatais. Džiaugiamės ir linkime gero apsisprendimo, tačiau visada sakau, važiuokite studijuoti, kur norite, bet grįžkite į Mažeikius. Jūs turite kurti, nes o kas daugiau tai darys, kad Mažeikiuose būtų gera, būtų darbo ir pramogų.“

      Pasak vicemerės Sigutės Bernotienės, visada smagu susirinkti ir pasidžiaugti rezultatais, bet dar smagiau būtų sulaukti Mažeikiuose su naujomis idėjomis, mintimis, kad čia tikrai būtų gera gyventi: „Laikas sustatys viską į savo vietas. Šiandien galvojate, kad niekada negrįšite, bet praeis laikas, ir jūs sugrįšite, nes mažame mieste daugiau galimybių išreikšti save. Noriu palinkėti, kad sektųsi, kad svajonės būtų pasiektos. Esame dėkingi už jūsų darbą ir pavyzdį kitiems.“

      Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas, Saulius Šiurys sakė, jog visi nori linkėti tik gero: „Jūs užaugote tuo periodu, kai Mažeikiai keitėsi. Jūs turbūt tai pastebite, o gal pastebėsite grįžę iš studijų. Norėtųsi, kad liktų geras prisiminimas, kad draugai, kurie jus supo, būtų mieli, artimi. Nepamirškite jų, nors, aišku, rasite naujų draugų. Niekas nelaukia išskėstomis rankomis, viską reikia pasiekti atkakliu darbu, išmone. Linkiu būti tvirtiems ir drąsiai eiti į priekį.“

      Švietimo skyriaus vedėjas A. Stonkus džiaugėsi, kad kasmet vis daugėja moksleivių, pasiekusių aukščiausią įvertinimą: „Sesija nebuvo iš lengvųjų, tačiau rezultatai geri. Jūsų asmeniniai rezultatai puikūs. Gal jūs dar nesuprantate, kad viskas jau baigėsi ir belieka kažką pasiimti ir išeiti iš mokyklos. Linkiu jums meilės savo pasirinktai profesijai, meilės jūsų mokyklai, mūsų miestui, meilės gyvenimui, kad galėtumėte pasakyti, jog neblogai sekasi, tik duok, Dieve, sveikatos.“

      Abiturientus sveikino ir Merkelio Račkausko gimnazijos direktorė Asta Žukauskienė bei Gabijos gimnazijos direktorius Stasys Šiurkus, linkėdami nepamiršti savų mokyklų ir svarbiausia siekti savo tikslų bei būti tikrais žmonėmis.

Dalijosi ateities planais

      Gimnazistai, paklausti apie tai, kaip jiems sekėsi pasiekti tokių aukštų rezultatų, tikino, jog tam reikia įdėti nemažai darbo, žinoti, ko nori, be to, reikia ir nemažai sėkmės. Vienas iš abiturientų tvirtino, jog tiesiog reikia turėti ausų krapštukų, prasikrapštyti ausis ir atidžiai klausytis, kas yra sakoma per pamokas, tada nebeteks tiek daug dirbti, nes mokytojai per pamokas stengiasi duoti viską, kas mokiniui reikalinga.

      Kitas moksleivis, tarsi prieštaraudamas savo draugams, sakė, jog egzaminas – tai pirmiausia sėkmė, be jos nieko neįveiksi, tačiau vėliau pridūrė, kad mokytis taip pat reikia, nes vien sėkme pasikliauti negalima. Pasak moksleivių, svarbu nuoširdžiai bendrauti su mokytojais, dirbti pačiam ir to paties reikalauti iš mokytojo, kad jis duotų papildomų darbų, paaiškintų ir panašiai. Dar, jų nuomone, labai daug kas priklauso nuo aplinkos mokykloje, o gimnazijose sukurta aplinka, motyvuojanti ne tik mokytis, bet ir dalyvauti kitoje veikloje. Tai įrodė patys moksleiviai, kurių ne vienas dalyvavo šokių kolektyve, mokėsi groti ar dainavo ansamblyje, laisvalaikiu užsiėmė kitais dalykais, o ne vien sėdėjo prie vadovėlių.

      Kalbėdami apie ateitį, dauguma sakė jau pasirinkę, kur ir ką studijuoti. Tarp puikiais rezultatais baigusių gimnazijas buvo pasirinkusių sudijas užsienyje, taip pat žadančių studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose. Retas kuris iš jų kategoriškai pareiškė, kad pasiliks užsienyje, dauguma sakė nežinantys, kur juos nublokš likimas, tačiau pažadais nesišvaistė, sakydami, kad neatmeta galimybės sugrįžti į Mažeikius, tačiau kol kas apie tai negalvojantys.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode