Parama dėkojame




Sprogimas

„Gamtiniai reikalai“ Mažeikių mieste – problema

  Į „Būdo žemaičių“ redakciją kreipėsi garbaus amžiaus mažeikiškis, skųsdamasis, jog mieste nėra kur atlikti „gamtinių reikalų“, nes mažai viešųjų tualetų, o tie, kurie pastatyti, neveikia. Tualetai neveikia ir autobusų bei geležinkelio stotyse. Taip pat, pasak gyventojo, geležinkelio stotyje neliko laukiamosios salės, kur laukiantys traukinio galėtų pasislėpti nuo vėjo ir lietaus ar tiesiog ramiai leisti laiką, kol atriedės traukinys.

 

 Tualetų pakanka

     „Būdui žemaičių“ pasiteiravus Mažeikių seniūnijos seniūno Šarūno Armono, kokia padėtis mieste su tualetais, pastarasis paaiškino, jog mieste tualetai įrengti Laisvės gatvės pradžioje ir Gamyklos gatvėje, prie „Boulingo“, jie veikia apskritą parą, tik yra mokami: reikia įmesti 20 euro ct monetą arba dvi monetas po 10 euro ct, arba keturias monetas po 5 euro ct, tačiau, pasak seniūno, žmonės sumąsto mesti ne tik ne tokias monetas, bet ir sagas ar kitokius panašius daiktus, senus pinigus, grūda juos per prievartą, taip sugadina pinigų surinkimo aparatą, ir tada tualetas uždaromas, jis nebeveikia. Kiek laiko tualetas po sugadinimo neveikia, seniūnas tiksliai negalėjo pasakyti, nes tai prikauso nuo to, per kiek laiko pasiseka aparatą suremontuoti arba pakeisti kitu.

     „Pastaruoju metu gal jau neveikia kokias dvi savaites, nes į pinigų surinkimo aparatą buvo prigrūsta visko, – aiškino Š. Armonas, – bet juk tai daro ne kas kitas, o patys žmonės, sugadina, o paskui patys turi ieškoti tualeto po visą miestą.“

     Pasak Š. Armono, tualetai pastatyti miesto parkuose: Senamiesčio, Melioratorių ir Sodų trikampio. Seniūno teigimu, Senamiesčio parke tualetai tvarkingi, juos padeda prižiūrėti čia sportuojantys gyventojai, o kitose vietose lankytojai jų nesaugo, netgi laužo, išlaužia duris.

     Seniūno nuomone, vietų „gamtiniams reikalams“ atlikti mieste pakankamai ir viskas veikia, tik patiems gyventojams reikia būti kultūringesniems ir negadinti to, kas įrengta.

Viskas – keleivių patogumui

Atsakydama į „Būdo žemaičių“ klausimus dėl laukiamosios salės ir tualeto Mažeikių geležinkelio stotyje, AB „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė spaudai Inga Čiuberkytė pareiškė: „Mažeikių geležinkelio stoties pastato eksploatavimas priklauso AB „Lietuvos geležinkeliai“. Šioje stotyje lauke įrengtas modernus laukimo paviljonas, kuris saugo keleivius nuo nepageidaujamų aplinkos veiksnių – vėjo, lietaus ir pan., keleivių patogumui įrengti suoliukai, iškabinti tvarkaraščiai, informacinės lentos, pastatytos šiukšliadėžės.

Tualetas veikia, tik nakties metu jis užrakinamas. Taip pat atkreipiame dėmesį, kad keleiviai tualetu gali naudotis ir traukiniuose.“

Veikia stoties viduje

Autobusų stoties vadybininkė Dalia Baranauskienė informavo, kad autobusų stotyje tualetas tikrai veikia: „Tualetas mokamas, kaina – 20 euro centų. Tualetu galima naudotis visą autobusų stoties darbo laiką, t. y. nuo 4.30 val. iki 21.00 val. autobusų stoties teritorijoje esantis tualetas seniai uždarytas.

Neatitinka tikrovės

     „Būdui žemaičių“ pasidomėjus, ar oficialių asmenų atsakymai atitinka tikrovę, ir apsilankius prie miesto tualetų, geležinkelio ir autobusų stotyse, paaiškėjo, jog ne visi atsakymai teisingi.

     Tualetas Laisvės gatvės pradžioje, kaip ir sakė seniūnas, neveikia, kiek laiko neveiks, neaišku. Jo darbo laikas nurodytas 8–20 val., tačiau Š. Armonas patikino, jog jis veikia visą parą. Gamyklos gatvėje esantis tualetas veikia, jis tvarkingas ir tinkamas naudoti.

     Geležinkelio stotyje įrengtas paviljonas, kokie pastatyti miesto autobusų stotelėse. Čia pasislėpti nuo darganoto oro gali vos keletas žmonių. Tualetas neveikia. Pasak iš geležinkelio stoties pastato išėjusios moters, iki liepos 1 d., kol dirbo apsaugos darbuotojai, prieš atvažiuojant traukiniui tualetas būdavo atrakinamas, o traukiniui išvykus, vėl užrakinamas. Nuo liepos 1 d., kai nebeliko apsaugos darbuotojų, tualetas nebeatrakinamas, jis nebeveikia.

    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode