Parama dėkojame




Sprogimas

Antikorpupcijos komisija tęsia tyrimą

Antradienį Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos posėdyje pateiktos darbo grupės, sudarytos Sodų pagrindinės mokyklos mokytojo Vlado Šulco pranešimui dėl galimai be sutarčių nuomojamos mokyklos sporto salės tirti, išvados, kuriose nurodyta, jog faktai, pateikti pranešime, pasitvirtina. Taip pat paaiškėjo galimai naujų pažeidimų Sodų pagrindinėje mokykloje, kurie turi korupcijos apraiškų.

 

 

Sudarė darbo grupę

      Kaip jau „Būde žemaičių“ buvo rašyta, balandžio pradžioje Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas, kūno kultūros mokytojų metodinės grupės pirmininkas Vladas Šulcas Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriui Broniui Kryžiui, Švietimo skyriaus vedėjui Apolinarui Stonkui ir Antikorupcijos komisijos pirmininkei Linai Rimkienei pateikė prašymą, kuriame teigiama, jog Mažeikių Sodų pagrindinės mokyklos sporto salėje galimai be pagrindo (sutarčių) suaugusiųjų sportui 2015–2016 mokslo metais (panašiai buvo ir 2014–2015 mokslo metais) yra suteikta 41 valanda per savaitę 7 mėnesius per metus.

Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius balandžio 25 d. sudarė darbo grupę V. Šulco pareiškimui tirti, kurią sudarė: Antikorupcijos komisijos nariai – Lina Rimkienė, Laimutė Kačerauskienė ir Artūras Pekauskas; Kontrolės komiteto nariai – Paulius Auryla ir Judyta Čejauskienė; Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus ir juristas Garžvydas Gudauskas. Grupės konsultantu paskirtas Audito skyriaus vedėjas Romualdas Milevičius. Grupės pirmininke paskirta L. Rimkienė, pavaduotoju – A. Pekauskas. Darbo grupės tikslas buvo nustatyti, ar V. Šulco skundas yra pagrįstas, ir papildomai nustatyti, ar panašiai nėra nuomojama aktų salė, bei išsiaiškinti tikslinį lėšų, surinktų iš 2 proc., panaudojimą.

Pateikė išvadas

Liepos 12 d. vykusiame Antikorupcijos posėdyje pateiktos darbo grupės išvados, kurias grupė padarė remdamasi visa surinkta medžiaga. Pasak darbo grupės, V. Šulcas galėjo ir privalėjo žinoti tikrą padėtį, nes yra mokyklos kūno kultūros mokytojas ir metodinės grupės pirmininkas. Jis yra atsakingas už sporto salės užimtumą: „Darbo grupė konstatavo, kad galimai sporto salė buvo užimta 7 mėnesius per metus 41 valandą per savaitę. Valandinis mokestis turėjo būti 7,70 Eur. Negauto mokesčio už salės nuomą ir padarytas nuostolis mokyklai galimai yra daugiau nei 6 600 eurų (aut. pastaba).“  

Kitoje išvadoje teigiama, jog „papildomai, remiantis surinkta medžiaga, nustatyta, kad aktų salėje Sandra Žiubikienė veda užsiėmimus be sutarčių ir apmokėjimo: 2013–2014 mokslo metais, 2014–2015 mokslo metais bei 2015–2016 mokslo metais ne mažiau kaip aštuonias valandas per savaitę devynis mėnesius per metus.“ Taip pat darbo grupė nustatė, jog dėl lėšų, surinktų iš 2 proc. GPM, panaudojimo pažeidimų nėra.

Po diskusijų nuspręsta dėl didelės surinktos medžiagos apimties skirti laiko Antikorupcijos komisijos nariams detaliai susipažinti su visa informacija ir priimti nutarimą kitame komisijos posėdyje liepos 21 d.

Gavo papildomos informacijos

L. Rimkienė komisijos narius informavo, jog darbo grupės atliekamo tyrimo metu gautas pranešimas dėl galimo neteisėto Aldonos Žiaurienės įdarbinimo mokykloje. Komisija ėmėsi tirti šį pranešimą ir įpareigojo Laimutę Kačerauskienę, Artūrą Pekauską ir Alvydą Balčiūną detaliai išsiaiškinti darbuotojų įdarbinimo ir atleidimo per paskutinius mokslo metus teisėtumą mokykloje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode