Marcinkevičius




Simono Daukanto aikštėje bus perduotas rekordinis skaičius geltonųjų autobusų

 

 

Rugpjūčio 31 d. 11 val. Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje, savivaldybėms bus perduoti 82 nauji „Volkswagen Crafter“ markės mokykliniai autobusai. Bus įteiktas ir 800-asis autobusas.

 Pirmą kartą per šešiolika metų autobusų šiemet nupirkta beveik dvigubai daugiau. 22 savivaldybės gaus po du autobusus.

„Skiriame didžiausią dėmesį tam, kad mūsų vaikai į mokyklą ir iš jos keliautų saugiai, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. – Visuose mokykliniuose autobusuose  įrengti vokiški alkoblokai, atitinkantys ES standartus. Prieš užvesdamas variklį, vairuotojas turi pasitikrinti blaivumą transporto priemonėje sumontuotu alkotesteriu. Jei bus aptinkama alkoholio, pasukus užvedimo raktą, variklis neužsives. Taip pat ministerija parengė naują mokinių vežimo mokykliniu autobusu tvarkos aprašą, kuriame nusakyta, kaip mokinius kuo saugiau vežti mokykliniu autobusu“.

Nauji autobusai pirmiausia bus skirti toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantiems mokiniams, priešmokyklinio ugdymo vaikams vežti, specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams, taip pat mokiniams, turėjusiems pakeisti mokyklą dėl jos reorganizavimo ar pertvarkymo. Trisdešimt devyni pakeis jau netinkamus naudoti geltonuosius autobusiukus.

Šiemet ministerija pirmą kartą mokykliniams autobusams pirkti papildomai panaudojo ir ES  lėšų. Už daugiau nei 1 mln. eurų iš ES paramos nupirkti 35 autobusiukai. Tęsiant ir ministerijos vykdomą Mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais 2013–2017 metais programą, už daugiau nei pusantro milijono eurų nupirkti dar 47 autobusai.

Švietimo ir mokslo ministerija, 2000 m. inicijavusi mokyklų aprūpinimą geltonaisiais autobusais, per keliolika metų savivaldybėms yra nupirkusi 821 autobusą.

Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

Tel. (8 5) 219 1253

El. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode