Parama dėkojame




Sprogimas

Rajono verslininkams pristatytos finansavimo bei paramos verslui galimybės

Varėnos rajono savivaldybės iniciatyva vyko renginys, skirtas rajono verslo bendruomenei. Į jį sukviesti rajono verslininkai turėjo puikią galimybę išklausyti koncentruotą informaciją apie finansavimo bei paramos galimybes verslui. Varėnos kultūros centre vykęs verslininkų susitikimas su rajono vadovais bei UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“), Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) ir bankų atstovais sulaukė nemažo susidomėjimo. Susitikime dalyvavę daugiau kaip dvidešimt įvairių verslo sričių atstovų pažymėjo, kad išklausyta informacija buvo naudinga.
Ekonomikos ir žemės ūkio skyriaus vedėja Daiva Vaičiulionienė, pristatydama renginį, sakė, jog jis organizuotas norint, kad rajono verslo bendruomenė gautų pačią naujausią informaciją apie paramos savo verslui galimybes ir galėtų jomis kuo efektyviau pasinaudoti.

 

Pasak D. Vaičiulionienės, verslininkai dažniausiai susiduria su viena iš minėtų finansavimą ir paramą teikiančių institucijų, tačiau įgyvendinant įvairius projektus, tenka susidurti ir su visomis trimis – „Invega“, LVPA ir vienu iš bankų.
Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasveikino renginio dalyvius ir pažymėjo, jog savivaldybei yra labai svarbu tęsti abipusiškai naudingą tradiciją kuo artimiau bendrauti su rajono verslo bendruomene, stengtis įsiklausyti į jų idėjas ir pasiūlymus. „Dėkojam, kad į mūsų kvietimą susitikti atsiliepė nemažas būrys rajono verslo atstovų. Verslininkai – ta bendruomenė, kurie gali pagerinti ekonominę situaciją rajone. Tad kuo daugiau su ja bendrausime ir padėsime, tuo daugiau gerų pokyčių mūsų rajone įvyks. Mes visuomet siekiam partnerystės. Tad ir toliau organizuosime susitikimus, iniciatyvų ir idėjų turintiems bei pasitarti norintiems verslininkams savivaldybės durys visada atviros“,–sakė rajono vadovas. Jis palinkėjo darbingos veiklos ir aktyvios diskusijos.
Įvairios naudingos informacijos apie finansavimo bei paramos galimybes verslui rajono verslininkams pateikė ir jomis pasinaudoti kvietė UAB „Investicijų ir verslo garantijos“, Lietuvos verslo paramos agentūros ir bankų atstovai.
Susitikime „Invega“ atstovė Daiva Krivienė pateikė informaciją apie verslumo lygį Lietuvoje. Pranešėja pažymėjo, jog jis yra santykinai žemas, tik iki 69 procentų bendro Lietuvos vidurkio, tad reikėtų imtis priemonių, kad verslumo lygis Varėnos rajone būtų aukštesnis. Savo pranešime „Finansinės priemonės, padedančios pradėti ar plėsti verslą“ D. Krivienė kalbėjo apie paslaugas ir garantijas, kuriomis verslininkai galėtų palankiausiomis sąlygomis pasinaudoti.
 
Lietuvos verslo paramos agentūros atstovas Deividas Petrulevičius kalbėjo apie verslui Lietuvoje skiriamas 2014 – 2020 m. laikotarpio ES investicijas, LVPA administruojamų ES investicijų priemones bei galiojančius kvietimus teikti paraiškas.
 
Apie finansavimą bei paramą, kuria sėkmingai naudojasi rajono verslininkai, kalbėjo „Swedbank” AB Pietų Lietuvos filialo Dainavos klientų aptarnavimo centro vadovas Linas Plytnikas  bei Šiaulių banko Alytaus filialo vadovė Irena Vanagienė.
Susitikime verslininkams buvo suteikta puiki galimybė gauti visą juos dominančią informaciją apie finansavimą ir paramą verslo subjektams.
 
 Varėnos rajono savivaldybės administracija

 

Reklama: terrait.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode