Sprogimas

Kaune – įvairius istorijos laikotarpius menantys sendaikčiai iš visos Europos

Šį savaitgalį Kaune rengiamas tradicinis, didžiausias Baltijos šalyse sendaikčių ir antikvarinių daiktų senturgis „Laiko ratu“. Prekiautojai iš Lietuvos ir užsienio šalių čia atveža daiktų, kurie sudomina įvairiais laikotarpiais besidominčius kolekcininkus ir istorijos mėgėjus.

Prekybos miestelyje „Urmas“ du kartus per metus rengiamas senturgis kaskart sulaukia apie 300 prekiautojų iš Lietuvos ir kitų šalių ir tūkstančių lankytojų, kurie taip pat atvyksta ne tik iš Kauno, bet ir kitų Lietuvos miestų bei užsienio.

„Į mūsų rengiamą mugę jau beveik dešimt metų atvyksta svečiai iš kaimyninių šalių, Vokietijos, Čekijos. Bet tai nereiškia, kad sendaikčių galima rasti tik iš tų šalių. Prekybininkai atveža senienų iš beveik visos Europos, kurios vienokiu ar kitokių būdu keliauja iš šalies į šalį. Nemaža dalis jų turi įdomias istorijas, nes dar senais laikais buvo dovanojamos, perleidžiamos paveldėtojams, perkamos kolekcininkų ir panašiai“, - pasakojo vienas iš renginio organizatorių, prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Senturgyje daugiausia galima rasti XX a. vidurio ir šiek tiek vėlesnio laikotarpio sendaikčių, bet pasitaiko nemažai įdomių eksponatų ir iš XIX, XVIII, o kartais – ir dar senesnius amžius menančių daiktų.

Tai – įvairūs namų apyvokos daiktai, karinių uniformų ir ekipuotės dalys, įrankiai, pinigai, baldai, nuotraukos, knygos ir daugybė kitų praeities liudytojų.

Antrasis šiais metais senturgis „Laiko ratu“ Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, vyks šį savaitgalį, rugsėjo 23–25 dienomis nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

RsV agentūra „Promo Service“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode