Parama dėkojame




Maironiečiai Baltų vienybės dieną minėjo Raudonėje

 Rugsėjo 22 d. Jurbarko rajono savivaldybės vadovai dalyvavo respublikiniame maironiečių sambūryje „Baltų šviesa Jurbarko krašte“, kuris vyko Raudonės pilies parke.

Baltų vienybės dieną maironiečiai mini kiekvienais metais, susiburdami vis kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Šiemet sambūriui pasirinktas Jurbarko kraštas, į kurį suvažiavo ne vienas šimtas dalyvių iš visos Lietuvos.

Mintimis apie vieną didingiausių mūsų tautos poetų Joną Mačiulį – Maironįdalijosi profesorius Vytautas Landsbergis ir Lietuvos maironiečių draugijos pirmininkas Eugenijus Urbonas. Paskaitą apie baltišką paveldą („Baltų kultūros ženklai“) skaitė etnologė Gražina Kadžytė.

Raudonės pilies kiemas atgimė. Jame vyko įvairi kultūrinė, edukacinė ir pažintinė veikla. Sambūrio dalyviai šoko viduramžių šokius, žaidė etno žaidimus su folkloro ansambliu „Šebukai“ ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse.

Koncertinę programą dovanojo Veliuonos kultūros centro senovinių šokių studija „SaltareFestum“, Jurbarko Antano Sodeikos meno mokyklos skudutininkės, kanklininkės, pučiamųjų instrumentų orkestras ir kiti svečiai.

Lina LUKOŠIŪTĖ

Jurbarko rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode