Marcinkevičius




Užsienio šalių studentai Alytuje jaučiasi kaip namuose

Rami aplinka, grynas oras, nuostabi gamta, draugiški žmonės – tokias Alytaus savybes susitikime su miesto vadovais vardijo Alytuje studijuojantys užsienio šalių studentai.

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius ir jo pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius domėjosi, kaip Alytuje sekasi įsikurti ir gyventi Alytaus kolegijos užsienio šalių studentams, su kokiais sunkumais jie susiduria.

„Norime pabendrauti, sužinoti, kaip Alytuje jaučiasi užsienio studentai, su kokiomis problemomis susiduria bei kaip galime pagerinti sąlygas kitų kultūrų žmonėms sėkmingai įsitraukti į bendruomenės gyvenimą“, – sakė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Iš Indijos, Kinijos, Nigerijos ir kitų šalių atvykusiems studentams ypač didelį įspūdį kelia miesto ramybė, gamta, grynas oras ir draugiški alytiškiai.

„Alytus labai gražus miestas. Atvykau iš didmiesčio, todėl vertinu čia vyraujančią ramybę, švarų orą. Man čia patinka, todėl drąsiai galiu teigti, kad jaučiuosi kaip namuose“, – susitikime kalbėjo Meng iš Kinijos.

„Alytuje studijuoju jau ketverius metus. Esu studijavusi ir kitose Europos šalyse, tačiau patirtis čia yra daug malonesnė ir įdomesnė. Ypač žavi draugiški ir pagalbą pasiruošę suteikti žmonės. Studentams tai tikrai idealus miestas. Galbūt vienintelis iššūkis – mažesnės įsidarbinimo galimybės užsieniečiams“, – sakė iš Indijos į Dzūkijos sostinę atvykusi Indred.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius pristatė studentams Alytuje veikiančią Jaunimo reikalų tarybą, ragino juos nebijoti kreiptis pagalbos, drąsiai dalyvauti mieste vykstančiuose renginiuose, taip pat rodyti iniciatyvą ir patiems juos organizuoti.

„Norisi įgyvendinti daugiau bendrų renginių, kuriuose susipintų skirtingos kultūros. Tai vienas iš būdų, leidžiančių užsienio šalių studentams jaustis ne atskiru vienetu, bet tiek pat svarbia, lygiaverte mūsų bendruomenės dalimi – tokia, kokia jie ir yra“, – kalbėjo T. Tamulevičius.

Iš viso šiuo metu Alytaus kolegijoje studijuoja 75 studentai iš Indijos, Nigerijos, Kongo, Azerbaidžano, Kinijos ir Rusijos. Užsienio studentams kolegijoje siūlomos dvi studijų programos – verslo vadyba ir informacinių sistemų technologijos.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode