Sprogimas

Darbo grupė ištyrė mažeikiškės prašymą

Ištirtas mažeikiškės prašymas dėl moksleivių nemokamo maitinimo karantino metu – aiškintasi, ar galėjo ir kokiu būdu maisto pakete būti pasenusios paukštienos pakuotė.

Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) sudaryta darbo grupė, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atliko patikrinimą. Apklausti nemokamą maitinimą gaunančių mokinių tėvai – nė vienas iš jų tokios pakuotės negavęs.

Už moksleivių maitinimą atsakingos ugdymo įstaigos. Jos yra sudariusios sutartis su maisto produktų tiekėjais, patvirtinusios mokinių maitinimo tvarką.

Mažeikiškės kreipimasis paskatino Savivaldybę atkreipti dėmesį į maitinimo paslaugų kokybę švietimo įstaigose, išanalizuoti padėtį.

Mokyklų vadovai įpareigoti užtikrinti, kad tiek nemokamas, tiek mokamas maistas, skirtas mokiniams maitinti, būtų tik kokybiškas ir sveikas, taip pat griežtai laikytis mokinių maitinimo tvarkos.

Į Savivaldybę kreipusis gyventoja taip pat siūlė vietoje nemokamo maitinimo tėvams išmokėti pinigus, tačiau Socialinės paramos mokiniams įstatymo 12 straipsnio 4 dalis to daryti neleidžia.

 Mazeikiai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode