Sprogimas

Mažeikių politikai žaidžia pokerį? Komentaras

Birutė Šneideraitienė

Pernai pavasarį patraukti iš Mažeikių valdžios jos ilgamečiai veteranai socialdemokratai valdžios užribyje, regzdami įvairius ėjimus, išbuvo tik gerus metus. Neseniai oficialiai sudarytas naujas susitarimas su buvusiais „tvarkiečiais“, dabar jau „laisviečiais“ ir netgi priešininkais dešiniaisiais – konservatoriais. 

 Tokios koalicijos sudarymo tikslas – neva dėl interpeliacijos Savivaldybės administracijos direktorei Laimai Nagienei. Šią politikę buvę jos partiečiai, „socdemai“, jau seniai ignoravo ir netgi pašalino iš partijos dėl to, kad ši, po rinkimų juos palikusi opozicijoje, atsiliepė į mero Vidmanto Macevičiaus jai pareikštą politinį pasitikėjimą ir užėmė administracijos direktoriaus pareigas. Iš jų šiandien naujosios tarybos daugumos dauguma balsų atstatydinta.

Po keliolikos metų pertraukos V. Macevičiui vėl užėmus Mažeikių rajono mero postą, politiniai reikalai klostosi ne kaip. Neatmetama galimybė, kaip ir tada, 2003-iaisiais, pasitraukti iš mero pareigų, neišbuvus visos, ir net pusę, kadencijos. Vos daugiau, kaip per metus nuo savivaldos rinkimų, jau formuojasi trečioji tarybos dauguma. Ir, labai tikėtina, ne paskutinė.

Socialdemokratai žaidžia įgūdžių, ko jiems netrūksta, reikalaujantį politinį pokerį. Ir, greičiausiai, laimės. Pasinaudoję pirmiau už juos iš tarybos opozicijos atėjusiais į valdančiąją daugumą (kai buvo iš daugumos pašalintas „Mažeikių pavasario“ atstovas Virginijus Sungaila), dešiniaisiais ir nuo po rinkimų tvirtai Mažeikių valdžios vairą su jų statytu meru laikiusiais frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariais, sugrįžę į tarybos daugumą ir neva patraukę „žaliuosius“, galimai, iš politinio ringo išmes amžinus priešininkus konservatorius. O galbūt – ir „laisviečius“. O „žaliesiems“, anot mažeikiškių, stovintiems ant auksinės linijos – žalia ir šviesa.

Ar nepasikartos istorija: koaliciją, kaip ir po rinkimų, maža persvara sudarys „valstiečiai“, „Mažeikių pavasaris“, tik vietoj „tvarkiečių“ – socialdemokratai, kurie ir vėl sugrįš į aukščiausius rajono valdžios postus. Metus regztas planas, išlaukus tinkamo momento, socialdemokratams gali pasiteisinti su kaupu. Keisis ne tik administracijos direktorius, bet ir pirmasis pavaduotojas bei vicemerės. Nekalbant apie tarybos komitetų vadovų ir narių rotaciją. O, jei dar V. Macevičius laikysis žodžio, ir kaip žiniasklaidai buvo sakęs, atsistatydins, jei bus atstatydinta L. Nagienė, lauks rinkimai, ne tik Seimo, bet ir Mažeikių savivaldos.

likus už borto netektų prasmės,  galimai, kadenciją baigiančios vicemerės Linos Rimkienės tarybos posėdyje Seimo nariui Valiui Ąžuolui pasakyti žodžiai: „O Europos milijardus mes čia ir be jūsų sugebėsim pasidalint“.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode