Sprogimas

Naujausia informacija apie COVID-19

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento duomenimis, Mažeikių rajone šiuo metu Covid-19 liga serga 26 gyventojai. 

Nuo spalio 12 d. registruota 12 naujų ligos atvejų, iš kurių 6 atvejų užsikrėtimo aplinkybės nežinomos, kiti 6 – susirgo šeimos nariai ir artimieji. 

Susirgimai patvirtinti penkių rajono įmonių ir įstaigų darbuotojams. Jų užsikrėtimai nėra susiję su darbo vietomis. Su sergančiaisiais turėję artimą sąlytį asmenys – izoliacijoje. 

Įmonėse ir įstaigose privaloma atlikti patalpų valymą ir dezinfekciją. Rekomenduojama darbą organizuoti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu „Dėl valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų, valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių darbo vietoms būtinų sąlygų“. 

Gyventojams primename, jog būtina teisingai dėvėti (uždengti ir burną, ir nosį) veido apsaugos priemones, laikytis atstumų, kosėjimo ir čiaudėjimo higienos, reguliariai plauti rankas, valyti ir vėdinti patalpas, vengti didelių susibūrimų. Pajutus bent menkiausius peršalimo ligų simptomus, likti namuose ir telefonu kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode