Sprogimas

Pabradėje – apie karinius poligonus

Spalio 28 d., trečiadienį, Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) ir Savivaldybės administracijos vadovai kartu su kaimyninių rajonų savivaldybių merais, Seimo nariais lankėsi Lietuvos kariuomenės Generolo S. Žukausko poligone Pabradėje. Susitikime su Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijos atstovais kalbėta apie naujo karinio poligono steigimą. Susipažinta su poligono Pabradėje vykdoma veikla, struktūra, administravimu.

Šiuo metu dar nėra apsispręsta dėl konkrečios būsimo poligono vietos – bus sprendžiama tik po išsamių konsultacijų su vietos savivalda, verslu, ūkininkais ir bendruomene.

Lapkritį, jei leis galimybės, ministerija planuoja surengti pristatymus visų susijusių savivaldybių atstovams, gyventojams, verslininkams, ūkininkams.

Taip pat planuojami susitikimai savivaldybėse, kurių teritorijos patenka į poligono steigimo galimybių studiją, su seniūnais, bendruomenių nariais.

Krašto apsaugos ministerijos užsakymu Vilniaus Gedimino technikos universiteto Teritorijų planavimo mokslo institutas atliko studiją, kurioje numatytos kelios galimos teritorijos naujam kariniam poligonui steigti. Viena iš jų apima ir dalį Mažeikių rajono.

Merai perdavė ministerijos atstovams bendruomenių raštu pateiktus klausimus dėl poligono, pabrėžė, kad būtina daugiau bendradarbiauti, kalbėtis, turėti daugiau informacijos. Pažadėta, jog į visus klausimus bus atsakyta ministerijos interneto tinklapyje.

Išsamesnė informacija – http://kam.lt/lt/naujienos_874/aktualijos_875/tesiamos_konsultacijos_del_galimos_teritorijos_naujam_lietuvos_kariuomenes_poligonui.html

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode