Sprogimas

Naujausios žinios apie koronavirusą rajone – daugėja susirgimų ugdymo įstaigose

Šiandien, lapkričio 18 d., uždaromas Sedos darželis, vyks nuotolinis ugdymas. Dėl kontaktų su sergančiaisiais privalo izoliuotis 15 darželio darbuotojų ir 48 vaikai. Atliekami tyrimai dėl užsikrėtimo koronavirusu. Lopšeliuose-darželiuose nuotoliniu būdu dirba po 1–2 grupes: „Pasakoje“ – 2 grupės, „Buratine“ ir „Berželyje“ – po vieną. Po 1 pradinę klasę dirba nuotoliniu „Ventos“ progimnazijoje, Viekšnių gimnazijoje. Pastebima, kad daugiausia užsikrečiama ne įstaigose, o namuose, nuo šeimos narių, artimųjų, pažįstamų ir pan.

Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos sprendimu, nuo lapkričio 17 d. iki lapkričio 27 d. 5–12 kl. mokiniai ugdomi nuotoliniu būdu. Situacija rajone stebima, vyksta nuolatinis bendradarbiavimas tarp Savivaldybės, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento ir ugdymo įstaigų. Dėl ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo organizavimo nuotoliniu būdu sprendžia ir leidimą duoda Nacionalinis visuomenės sveikatos centras – kol kas tokio leidimo nėra.

Yra ir gerų žinių – iš Sveikatos apsaugos ministerijos turimų per 40 dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų į Mažeikių ligoninę parkeliauja 9. Pirmajame Covid-19 skyriuje (buvusiame Vaikų ligų skyriuje) įrengiama centralizuota deguonies tiekimo sistema, kuri ypač reikalinga sergančiųjų koronavirusu gydymui.

Ligoninėje gydomi 52 ligoniai, šiandien mirė dar vienas Covid-19 sirgęs 91 m. asmuo. Šiuo metu serga 2 gydytojai, 17 slaugos specialistų, 9 izoliuoti. Išsami informacija apie paslaugų teikimą skelbiama ligoninės interneto svetainėje.

Karščiavimo klinika ir mobilusis patikros punktas dirba dviem pamainomis. Kasdien į mobilųjį punktą Mažeikiuose nepranešę neatvyksta po keletą žmonių. Antradienį pasiektas rekordinis neatvykusiųjų skaičius – 10.

Primename! Užsiregistravusieji tyrimui mobiliajame punkte PRIVALO atvykti arba iš ANKSTO PRANEŠTI, jei neatvyks. NEPRANEŠUS apie neatvykimą atimama galimybė greičiau išsitirti tiems, kuriems ypatingai to reikia – SVARBI KIEKVIENA MINUTĖ.

Būkime sveiki. Saugokime save ir kitus.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode