Parama dėkojame




Sprogimas

Žiema keliuose – darbas kelininkams, iššūkiai vairuotojams

Įpusėjusi žiema parodė savo tikrąjį veidą – pastarosiomis dienomis eismo sąlygos sudėtingos dėl intensyvaus snygio, pustymo, susidariusių provėžų. Vienas svarbiausių darbų tokiu oru – kelių, gatvių, šaligatvių ir pėsčiųjų takų valymas. Mažeikių rajone tuo rūpinasi keturios bendrovės. 

Mieste gatvių važiuojamąją dalį prižiūri UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“. Darbai gatvėse, pasnigus ar šiaip pablogėjus eismo sąlygoms, pradedami nuo 4.00 val. ryto ir vyksta iki 10.00 val. vakaro, o jei sudėtingos oro sąlygos – ir visą parą. Pirmiausia valomos „arterinės“ miesto gatvės, kuriomis daugiausia juda transportas, vėliau – jungtys tarp pagrindinių gatvių, privažiavimai prie kvartalų ir pramoninių rajonų. Likusios gatvės valomos pagal poreikį. 

Šaligatvius mieste valo UAB „Ecoservice projektai“, parkų ir skverų takais tiek žiemą, tiek vasarą rūpinasi UAB „Raguvilė“. Šaligatviai valomi mažąja technika, o vietose, prie kurių neįmanoma privažiuoti – įmonės darbuotojai. Iš viso prižiūrima daugiau nei 160 tūkst. kv. m šaligatvių. 

Kaimiškosiose vietovėse keliais rūpinasi seniūnijos. Seniūnams užsakius, keturiose seniūnijose kelių valymo darbus atlieka UAB „Mažeikių komunalinis ūkis“, kitose keturiose – AB „Kelių priežiūra“. Seniūnai taip pat kreipiasi pagalbos į ūkininkus, turinčius valymui tinkamą techniką. 

AB „Kelių priežiūra“ taip pat rūpinasi Lietuvos automobilių kelių direkcijai priklausančių krašto ir rajoninių kelių valymu, tarp jų – ir Mažeikių rajone. Sausio 13 d. visoje Lietuvoje kelius valė ir barstė 337 šiai bendrovei priklausantys mechanizmai.

Apie sudėtingas eismo sąlygas rajoniniuose keliuose galima pranešti Eismo informacijos centro telefono numeriu 1871, o kelių priežiūros lygius ir jiems taikomus reikalavimus visada galima rasti internete kpl.keliuprieziura.lt

Būkime atidūs! Prognozės rodo, kad žiema nesitrauks ir pažers dar daugiau sniego bei atneš stingdančio šalčio, tad atidžiai stebėkime situaciją kelyje, laikykimės saugaus atstumo, ypač atsargūs būkime užmiesčio keliuose.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode