Parama dėkojame




Sprogimas

Svarbūs politikų sprendimai – darželius lankančių vaikų tėvams

Vakar, sausio 25 d., vykusiame Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Ekonomikos, finansų ir vietinio ūkio komitete padaryti svarbūs pakeitimai dėl 11 eurų ugdymo aplinkos išlaikymo mėnesinio mokesčio. Diskusijos dėl jo tęsiasi beveik metus.

Mokesčio už vaikų išlaikymą ugdymo įstaigose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašą analizavo ir praėjusių metų lapkričio mėn. sudaryta darbo grupė. Ji parengė naują tvarkos aprašą, kurį svarstė Savivaldybės tarybos komitetai.

Esminiai pakeitimai padaryti šiandien:

• Jeigu vaikas nelankys ikimokyklinio ugdymo įstaigos visą liepos ir / ar rugpjūčio mėnesį, šio mokesčio mokėti nereikės.

• Ataskaitas apie tai, kaip ir kur panaudotos surinktos šio mokesčio lėšos, ugdymo įstaigos tėvams turės teikti kiekvieno ketvirčio pabaigoje.

• Higienos, dezinfekcinėms ir valymo reikmėms įsigyti nustatyta iki 10 proc. riba nuo surinktos ugdymo aplinkos išlaikymo mokesčio sumos.

Šį penktadienį, sausio 29 d., vyksiančiame tarybos posėdyje politikams tvirtinti bus teikiamas aprašas su pataisymais, papildymais.

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode