Parama dėkojame




Sprogimas

Atviras jaunimo centras Mažeikiuose: svarstymai ar realybė?

Sausio 27-ąją vyko antras nuotolinis pasitarimas dėl Atviro jaunimo centro steigimo Mažeikiuose galimybių.Tokio centro pageidauja jaunimas, centro reikalingumui pritaria Mažeikių rajono savivaldybės atstovai ir politikai. Jaunimo centras suteiktų ne tik užimtumą, bet ir psichologo konsultacijas, nusikalstamumo prevenciją, integraciją į visuomenę ir kt.

 

Apie centro įgyvendinimo galimybes prieš savaitę nuotoliniu būdu diskutuota su Jaunimo reikalų departamento, Jaunimo reikalų tarybos atstovais, jaunimo reikalų koordinatoriais...

Norima startuoti nuo š. m. rugsėjo, o kad tai pavyktų, reikia tinkamai pasiruošti. Kol kas jokių konkrečių gairių nėra, išskyrus tai, jog centro patalpos būtų įrengtos mikrorajone, nes pasak politikų, senamiestyje beveik dvejus metus veikia mažesnės apimties Atvira jaunimo erdvė.

Sėmėsi patirties

Apie tokio centro įsteigimą Mažeikiuose pradėta mąstyti anksčiau, juolab, kad aplinkiniai rajonai tokius centrus turi seniau. Dar praėjusių metų rugpjūty Mažeikių valdžios atstovai patirties šiuo klausimu sėmėsi lankydamiesi Gargždų atvirame jaunimo centre, veikiančiame penktus metus. Gargždiškiai su mažeikiškiais pasidalijo informacija apie centro veiklą – nuo įsikūrimo pradžios iki šių dienų ir ateities perspektyvų. Aprodė garažų patalpose įrengtas jaunimo kūrybines dirbtuves su virtuvėle, garso aparatūra.

Mažeikiškiams buvo surengta ir ekskursija po Jaunimo parką, kuriame – estrada, hamakai, treniruokliai, golfo, tinklinio aikštelės ir kt. – vieta mėgstama ne tik jaunimo, bet ir suaugusiųjų. Taip pat kalbėta apie savanorystę ir nuo 2018 metų centro vykdomą mobilų darbą su jaunimu.

Jaunimo erdvė

Iki šiol Mažeikių miesto ir rajono jauni, 14–29 m., žmonės, nepriklausomai nuo jų socialinio statuso, savo laisvalaikį leidžia senamiestyje, Laisvės g. 83, Šeimos ir vaiko gerovės centre, kur nuo 2019 m. vasario veikia Atvira jaunimo erdvė „100‘ts metų“. Čia jaunų žmonių ir Atviros jaunimo erdvės darbuotojų iniciatyva organizuojami užsiėmimai:

Dirbtuvės (rankdarbiai, lipdymas, tapymas, įvairūs užsiėmimai);

Teminiai renginiai (Helovinas, pyragų vakaras, tolerancijos diena);

Kino vakarai;

Diskusijos;

Mokymai, seminarai;

Meno terapija (Ebru);

Sukuriame visas galimybes organizuoti renginius patiems, savanoriauti (prisidedame pagalba, mentoryste).

Budas.lt nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode