Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių rajono gyventojų, turinčių regos negalią, integravimas bendruomenėje

VšĮ Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (toliau LASS) šiaurės rytų centro Mažeikių rajono filialas vykdo 2021 metų socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą „Kartu mes galime daugiau“, kurį finansuoja Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Mažeikių rajono savivaldybė.

LASS Mažeikių rajono filialo nariai, dalyvaujantys minėtame projekte, sulaukia jiems reikalingos individualios pagalbos, lavinami jų meninių gebėjimai. Projekte dalyvauja 26 regėjimo negalią turintys asmenys. Dažniausiai regos negalią turinčius žmones tenka palydėti pas gydytojus arba į ligoninę, vežti į medikų konsultacijas kituose miestuose, palydėti į bankus, į paštą, pas notarą, į kirpyklą ar parduotuvę. Padedama užsiregistruoti pas gydytoją, pildyti dokumentus, išmokoma naudotis įvairiomis techninės pagalbos priemonėmis, suteikiama pagalba sprendžiant buityje iškilusias problemas. Sutrikusio regėjimo asmenims, pateikus iš gydytojų formą Nr. 027/a apie regėjimo aštrumą, padedame užpildyti reikiamus dokumentus regos techninės pagalbos priemonėms gauti.

Sutrikus regėjimui, asmenims pakinta santykis su aplinka, gebėjimas savarankiškai tenkinti savo poreikius, dalyvauti visuomeniniame gyvenime, todėl reikia iš naujo išmokyti, padėti atkurti ir palaikyti neįgaliųjų socialinius savarankiško gyvenimo įgūdžius, didinti jų užimtumą ir galimybes gyventi bendruomenėje savarankiškai.

Asmenys, turintys regėjimo negalią, kviečiami tapti LASS Mažeikių rajono filialo nariais. Nariais gali būti 18 metų sulaukę Lietuvos Respublikos piliečiai ar Lietuvos Respublikos pilietybės neturintys nuolatinai gyvenantys Lietuvos Respublikos gyventojai, kuriems nustatytas 0–55 % darbingumo lygis dėl regėjimo, specialieji poreikiai dėl regėjimo, ar kurių geresnės akies regėjimo aštrumas su korekcija ne didesnis kaip 0,3. Laukiame Jūsų adresu: Pavenčių g. 4, Mažeikiai, tel. 8 684 72 585. 

LASS Mažeikių rajono filialo informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode