Sprogimas

Politikai vienija jėgas prieš karinio poligono steigimą

Gegužės 24-ją Mažeikių rajono savivaldybėje aptarta, kaip padėti rajonų bendruomenėms, kad būtų atsisakyta steigti naująjį karinį poligoną Mažeikių bei aplinkiniuose rajonuose. Susitiko Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų vadovai, Seimo nariai ir keturių kaimyninių rajonų iniciatyvinės grupės „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“ atstovas.

 

Šių metų pradžioje Mažeikių, Akmenės, Telšių rajonų savivaldybės priėmė rezoliucijas, kuriomis ragina Vyriausybę, Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijas atsisakyti planų steigti karinį poligoną minėtų rajonų teritorijose ir Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano brėžinyje „Kompleksinė infrastruktūra ir teritorijų rezervavimas valstybės poreikiams“ iš savivaldybių teritorijų panaikinti žymą „Naujo karinio poligono alternatyvos“.

Savivaldybės išnaudojo teisines priemones, kad šiose teritorijose nebūtų steigiamas karinis poligonas, todėl šiandien vykusio susitikimo metu iniciatyvinės grupės „Ramybė ir gamta mums ir mūsų vaikams“ vadovei pasiūlyta kreiptis į teismą, kad būtų apginti gyventojų interesai dėl galimų Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano sprendinių derinimo su visuomene procedūrinių pažeidimų. 

Numatyta, kad artimiausiu metu visų keturių rajonų savivaldybių tarybų posėdžiuose bus svarstoma galimybė finansiškai paremti bendruomenes, sprendžiant teisminį ginčą. 

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode