Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikių kultūros kelias – knygoje

Lapkričio 8 d. Mažeikių muziejuje pristatyta Kristos Kinčienės knyga „Mažeikių kultūros kelias“. 

„Tai susitikimas su krašto kultūros istorija, jos ištakomis nuo 1905 iki 2021 metų, apie žmones, kurie mokė ir moko pažinti dainos, šokio grožį, vaidybos, muzikos meną, kurių sukurtas melodijas girdėjo Ventos pakrantės ir šimtamečiai ąžuolai. Apie žmones, kuriems egzistavo poreikis burtis, šviestis ir šviesti“, – rašoma 255 puslapių knygos įžangoje. 

 

Autorės, daugelį metų dirbusios Mažeikių kultūros centro direktore, teigimu, po trupinėlį surinkti išbarstytą krašto kultūros istoriją ir sudėti ją į knygą paskatino noras, kad nenukeliautų į užmarštį tai, koks buvo Mažeikių krašto kultūros kelias, jo pradžių pradžia bei tęstinumas.

Knygą redagavo mažeikiškė lituanistė Roma Žilinskienė. Knygos struktūrą tvarkė, vaizdinę medžiagą ir iliustracijas parengė irgi mažeikiškis Algirdas Vilkas. Knygos leidybą organizavo Mažeikių muziejus. Lėšų knygai išleisti skyrė AB „Orlen Lietuva“ ir Mažeikių rajono savivaldybė. Tiražas – 350 egzempliorių.     

Leidinys gausiai iliustruotas nuotraukomis, remiamasi dokumentine medžiaga bei pačios autorės atsiminimais ir įspūdžiais apie reikšmingas kultūros aktualijas.   

Birutės Šneideraitienės nuotr.

Daugiau nuotraukų: Facebook

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode