Sprogimas

XVI žemaičių dūdų šventėje – šokio, muzikos ir sporto sintezė: trečioji ir ketvirtoji diena

Trečiąją XVI žemaičių dūdų šventės dieną Mažeikiuose rinkosi stipriausi Lietuvos vyrai – startavo Lietuvos galiūnų čempionatas. Pirmajame jo etape dalyvavo 8 sportininkai, kurie susirungė 5 rungtyse. Pergalę šiame etape šventė mažeikiškis galiūnas Mantas Lalas.

Susirinkusiuosius sveikino ir laimėtojus apdovanojo Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius.

Galiūnai susirungė traktoriaus, sveriančio 10,5 t, tempimo, 4 skirtingų svorių svarmenų kėlimo estafetės, svarmenų („lagaminų“) po 135 kg nešimo, padangos, sveriančios 360 kg, vertimo ir 210 kg svarmens nešimo tarp kojų estafetės, 140 kg svorio akmens perkėlimo rungtyse. Varžyboms teisėjavo ne kartą stipriausiu Lietuvoje tituluotas Saulius Brusokas.

Daugiausia taškų pelnė ir nugalėtoju tapo Mantas Lalas. Antroji vieta atiteko Sauliui Skikui iš Pakruojo, trečioji – marijampoliečiui Audriui Jokūbaičiui.

Pertraukose tarp rungčių ištvermę ir jėgas išbandė žiūrovai.

Prieš varžybas vykusiame šachmatų turnyre susikovė 15 dalyvių, kurių jauniausioji – 6 metų Urtė.

Šventinę dieną užbaigė grupės iš Latvijos „Big Al & The Jokers“ koncertas.

 

Ketvirtąją, paskutinę, šventės dieną mieste griaudėjo dūdų orkestrai, suvažiavę iš visos Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Šios dienos renginiuose dalyvavo ir miestų partnerių atstovai, projekto „Žiedinis atliekų tvarkymas“ dalyviai iš Norvegijos, Estijos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos.

Svečius iš užsienio Savivaldybėje priėmė Savivaldybės ir Savivaldybės administracijos vadovai. Pasidalyta viešnagės Mažeikiuose įspūdžiais, bendradarbiavimo planais.

Dūdų orkestrai mieste gaudė nuo pat ryto – budino gyventojus ir kvietė į didįjį XVI žemaičių dūdų šventės koncertą. Popietę kolektyvai pasirodė prie Viešosios bibliotekos ir Mažeikių kultūros centro. Vakarop Laisvės ir V. Burbos gatvėmis nusidriekė iškilminga eisena į Senamiesčio parką, kur vyko pagrindinis šventės koncertas.

Dalyvius sveikino ir šventės organizatoriams dėkojo Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė.

Parko aikštėje ir scenoje pasirodė pučiamųjų instrumentų orkestrai iš Mažeikių, Panevėžio, Vilkaviškio, Pabradės, Kybartų, Šiaulių, Telšių, Siguldos (Latvija), Lietuvos kariuomenės, Lietuvos karinių oro pajėgų, Lietuvos karinis jūrų laivyno, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis orkestrai ir šokių grupės.

Šventė baigėsi atlikėjo Sauliaus Prūsaičio koncertu.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode