Sprogimas

Mažeikiuose paminėta Gedulo ir vilties diena

Mažeikiuose paminėta Gedulo ir vilties diena: aukotos šv. Mišios, prisiminti svarbiausi tremties įvykiai, pagerbtas tremtyje ir kare Ukrainoje žuvusiųjų atminimas.

Švč. Jėzaus Širdies bažnyčioje aukotos šv. Mišios. Po jų iškilminga Mažeikių šaulių 801-osios kuopos ir kitų dalyvių eisena patraukė į geležinkelio stotį, kur prie atminimo lentos uždegtos žvakės ir padėtos gėlės. Surengtas koncertas „Viltis – tai atmintis ir...“.

 

Renginyje dalyvavęs Mažeikių rajono savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, kreipdamasis į susirinkusiuosius, pabrėžė šio skaudaus istorinio įvykio atminimo ir perdavimo ateities kartoms svarbą.

Koncertavo Mažeikių kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių choras „Atmintis“, vyresniojo amžiaus moterų ansamblis „Linksmoji pusiaukelė“, Vytauto Klovos muzikos mokyklos solinio dainavimo mokinė Saulė Činčiukaitė, lopšelio-darželio „Bitutė“ mokytojų vokalinis ansamblis „Dūzgės“, modernaus šokio studijos „Niuansas“ šokėjos.

1941 m. birželio 14 d., 3 val. ryto, prasidėjo pirmasis masinis Lietuvos gyventojų trėmimas. Į formuojamus ešelonus buvo sutalpinta ir iš Lietuvos išvežta apie 17 tūkst. žmonių. Tremtis palietė visus gyventojų sluoksnius.

Birutės Šneideraitienės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode