Parama dėkojame




Sprogimas

„Jis laikėsi už miesto, negyvenamose vietose, bet žmonės iš visur rinkosi pas jį“ (Mk 1, 45)

Paskutinis šių metų sekmadienis prieš gavėnios pradžią pasakoja neįtikėtinus Jėzaus dieviškumo apsireiškimus. Raupsų liga nuo amžių laikyta visose tautose žmonijos rykšte. Jėzus vieninteliu prisilietimu kenčiantį ir maldaujantį Jo pagalbos žmogų padaro sveiką ir švarų. Šiandienos žmogus, susipainiojęs kasdienės depresijos ir susidvejinusių asmenybių veidrodžių laukuose, taip dažnai ieško išeičių painiose psichoanalizės technikose ir pratybose. O kad taip atsigręžęs į Jėzų ištartų raupsuotojo maldos žodžius: „Jei panorėsi, gali mane padaryti švarų“ (Mk 1, 40). Taip, labai reikia, kad Dievas norėtų kažką veikti manyje. Tačiau Dievo veikimui mumyse yra vienintelė sąlyga – mūsų noras artintis prie Dievo malonės ir gyventi joje.

Dabar švenčių metas. Artėja šv. Valentino diena, Lietuvos valstybės atkūrimo diena, Užgavėnės. Jaunam žmogui dažnai šv. Valentino dienos šventė nustelbia net brangiausią metų – Valstybės – šventę... Stačia galva nėrėme į mums, lietuviams, nepažintos šios – mūsuose dažniau vadinamos meilės dienos – šventimą ištroškę kalbėt tik apie meilę ir ja dalintis. Tas troškulys – vis dar kraujuojančio režimo žaizda, neleidžianti suvokti, ar esame subrendę tikrą meilę pažinti, ją išsaugoti ir ja gyventi?

Elizabeth Barrett Browning (1806–1861) buvo viena iškiliausių Viktorijos laikų poečių, plačiai žinoma tiek Anglijoje, tiek JAV. Jos 1844 m. poemos įkvėpė Robertą Browning parašyti jai kupiną susižavėjimo jos poezija laišką. Tačiau garsi rašytoja jau anksčiau sunkiai susirgusi ilgus metus gulėjo ligos patale neturėdama jėgų net galvos pakelti nuo pagalvės. Bet štai vieną dieną ji sulaukė netikėto svečio. Tai buvo Robertas Browning. Jų meilė buvo iš pirmo žvilgsnio. Pirmas susitikimas jai atnešė tiek daug džiaugsmo ir laimės, kad ji jau buvo pajėgi pakelti galvą nuo pagalvės. Antro apsilankymo metu ji jau pati atsisėdo savo ligos patale. Trečio apsilankymo metu jie jau kartu leidosi į pasivaikščiojimus ir pradėjo planuoti vestuves...

Tai tiesa ir nieko čia nėra išmanyta. Meilė tikrai gydo žmogų! Kai į širdį įsileidžiame Meilę, joje gyvena ir Kristus, visais laikas darantis neįtikėtinus stebuklus!

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Airija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode