Parama dėkojame




Sprogimas

Aš esu gyvoji duona, nužengusi iš dangaus. Kas valgys šią duoną – gyvens per amžius (Jn 6, 51)

 

Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo (Devintinių) iškilmė švenčiama antrąjį ketvirtadienį po Sekminių. Lietuvoje keliama į antrąjį sekmadienį po Sekminių. Tai padėkos Dievui šventė už Kristų, kuris duonos ir vyno pavidalu šv. Mišių aukoje vienijasi su kiekvienu, kuris gyvena dangaus karalystės laukimu. 

JAV astronautas Mike Hopkins 2013 m. praleido tarptautinėje kosmoso erdvės stotyje net šešis mėnesius. Jam buvo viena iš laimingiausių gyvenimo dienų, kai jis sužinojo, kad pateko į būrį astronautų, kurie keliaus į kosmosą, tačiau jis tvirtai žinojo, kad vienas ten nevyks. Su juo bus ir geriausias jo gyvenimo draugas bei palydovas Jėzus  Švč. Sakramento pavidalu. Taigi jau nuo 2011 m. pradėjęs pasiruošimą skrydžiui ir šešių mėnesių buvimui kosmose, jis pradėjo domėtis galimybe kosmose priimti Švč. Sakramentą. Viską suderinus gautas teigiamas atsakymas iš NASA, ir jis kunigo pašventintą Švč. Sakramentą pasiėmė su savimi į kosminę stotį. Kolegos astronautai rusai stebėjosi ir paslaptingai šypsojosi žinodami, kas yra kartu su Mike Hopkins`u kosmoso erdvėse. Tokiu būdu kartą per savaitę jis priimdavo Švč. Sakramentą. Ypatingas jausmas jį lydėjo du kartus, kai priėmęs Komuniją turėjo išeiti į atvirą kosmoso erdvę. Tokiais ypatingais gyvenimo momentais jis kaip niekad jautėsi kartu su Kristumi.

Ši paprasta ir nepaprasta gyvenimo istorija apie paprastą žmogų ir nepaprastos profesijos atstovą mums primena, kaip Jėzus nori būti su mumis mūsų kasdienybėje ir darbe, jog mes geriau atliktume savo pašaukimo misiją šiame pasaulyje, nuolat jį puoselėdami, kurdami ir sudvasindami kiekvieną savo gyvenimo žingsnį. 

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode