Parama dėkojame




Kankinys arkivyskupas Teofilius Matulionis paskelbtas palaimintuoju

 

Teofiliaus Matulionio metų kulminacija. Arkivyskupas kankinys Teofilius Matulionis paskelbtas palaimintuoju. Beatifikacijos dekretą popiežiaus Pranciškaus vardu per beatifikacijos Mišias Vilniuje paskelbė Popiežiaus legatas, kardinolas Angelo Amato, S.D.B., Šventųjų skelbimo kongregacijos prefektas.

Paskelbus dekretą buvo atidegta palaimintojo Teofiliaus Matulionio beatifikacijos vėliava su jo atvaizdu ir pagerbtos katedos aiktėje išstatytos palaimintojo relikvijos.

Teofilius Matulionis gimė 1873 m. birželio 22 d. Alantoje, antras vaikas darbščių lietuvių valstiečių šeimoje. Motina mirė gimdydama ketvirtą vaiką, gimusį negyvą. Mirdama Ona Matulionienė savo mažylius pavedė  Švenčiausiosios Jėzaus Širdies globai. Teofilius 1892 m. įstojo į Peterburgo, Rusijoje, kunigų seminariją ir 1900 m. kovo 7 d. buvo įšventintas kunigu. Sielovados tarnystę vykdė įvairiose parapijose. Kelis kartus buvo bolševikų suimtas ir deportuotas. 1943 m. tapo Kaišiadorių vyskupu, o 1962 m. vasarį – arkivyskupu. Po kelių mėnesių, 1962 m. rugpjūčio 20 d. mirė Šeduvoje, sulaukęs 89 metų amžiaus. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode