Parama dėkojame




Kongo DR vyskupai: Bažnyčia nepavaldi jokioms politinės organizacijoms

 

Kongo Demokratinės Respublikos vyskupai susirinko į neeilinę asamblėją blogėjančiai padėčiai šalyje aptarti. Ganytojai rimtai susirūpinę, gilėja nusiminimas ir liūdesys dėl vis labiau blogėjančios politinės krizės, destabilizuojančios kraštą ir saugumą, sako vyskupai asamblėjos baigiamajame dokumente. Ganytojai priminė, kad visai neseniai, lapkričio mėnesį, posėdžiavo plenarinėje asamblėjoje, tačiau neraminantys poslinkiai paskatino praėjus trims mėnesiams nuo pastarojo susitikimo dar kartą susirinkti į neeilinę asamblėją.

Vyskupai pareiškė, jog Bažnyčia nėra pavaldi jokioms politinėms organizacijoms; jos vienintelis rūpestis, kad savo įnašu galėtų prisidėti prie bendros visų gyventojų gerovės ginant ir gerbiant žmogaus orumą, gyvybę, pagrindines laisves ir teises. Ganytojai paragino imtis visų priemonių taikai ir santarvei užtikrinti, pakartojo svarbą dalyvauti būsimuose rinkimuose gruodžio 23 dieną, paprašė įgyvendinti vadinamuoju Šv. Silvestro susitarimu prisiimtus įsipareigojimus pagerinti politinę atmosferą, atgaivinti rinkimų komisiją, vykdyti sprendimus dėl medijų ir komunikacijų tarybos.

Kongo Demokratinės Respublikos ganytojai baigiamajame dokumente paprašė valdančiųjų panaikinti normas, draudžiančias taikingas demonstracijas, atšaukti teisinį persekiojimą asmenų, dalyvavusių Pasauliečių koordinacijos komiteto surengtose eitynėse ir nustatyti mitingų taisykles, kaip kitur pasaulyje. Ganytojai taip pat paprašė nutraukti grasinimus renginių organizatoriams ir jų kaltinimą, nes jie tik vykdė konstitucijoje numatytas teises, ginti valstybės teritorijos vientisumą, saugoti sienas, užtikrinti gyventojų saugumą, saugoti jų turtą.

Kreipdamiesi į krašto gyventojus ganytojai paprašė būti budriems, imti likimą į savo rankas, ypač malda ir veiksmais, kurie sustabdytų bet kokius bandymus neteisėtais ir nekonstituciniais metodais nusavinti turtą ir suiminėti žmones. Vyskupai paprašė tarptautinę bendruomenę palaikyti Kongo Demokratinę Respubliką jos rinkimų procese ir žmonių gerovę kelti aukščiau kitų interesų. Kongo Demokratinės Respublikos vyskupų neeilinė plenarinė asamblėja posėdžiavo vasario 15-17 dienomis. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode