Parama dėkojame




Sprogimas

„Jis prisikėlė, jo čia nebėra“ (Mk 16,6)

 

Kristaus Prisikėlimo šventė – Velykos – tai pati svarbiausia tikinčio žmogaus visų metų krikščioniško gyvenimo šventė. Prisikėlimas – tai bazinė ir pagrindinė mūsų gyvenimo ir tikėjimo esmė. Prisikėlimas iš mirties – tai pats didžiausias stebuklas, kuris apie Jėzų kalba jau ne vien kaip apie žmogų, bet ir kaip apie Dievą.

Ar kada nors susimąstėme, kokią viltį ir padrąsinimą gyventi suteikia šv. Velykų stebuklas? Pasaulis, kuris gyvena nuolatiniu skubėjimu ir naujų daiktų kaupimu, nieko negali atsakyti į mūsų gyvenimo prasmės klausimus. Informacinės technologijos dažnai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau neretai ir žudo jaunas sielas, kurios nesugeba peržengti už kompiuterio ir išmanaus telefono ekrano lauko lyg už kokio kapo. Kiek kartų jaunas žmogus yra lyg ir šeimos ir artimiausių bičiulių rate, tačiau iš rankų nepaleidžiantis įvairių informacinių technologijų. Šiandien nebe naujiena, kad žmogus, atėjęs melstis į bažnyčią, vietoj maldaknygės ar rožinio rankoje dažnai laiko mobilųjį telefoną. Ar tokia malda tikrai patinka Dievui? Ką tokia malda maitiname: save ar piktąją dvasią, kurios vienintelis tikslas ir yra įmanomais ir neįmanomais būdais mus atitraukti nuo artimo ryšio su Dievu?

Kai šiandien tiek daug abejingumo artimui ir sau pačiam, šv. Velykos kviečia mus sugrįžti į gyvenimą su Prisikėlusiu Kristumi! Prisipažinkime – daugelis esame nepatenkinti savo gyvenimo pasiekimais; analizuojant prabėgusius gyvenimo metus, apima kartėlis. Šį Velykų Sekmadienį turime melstis vieni už kitus, ypač už jaunimą, kad apmiręs mūsų dvasinis pasaulis atgytų, o tuo pačiu atgis ir mūsų gyvenimo prasmė, sugrįš tikras džiaugsmas. Taigi, anot apaštalo Petro, turime vieni kitų paklausti: „Viešpatie, pas ką mes eisime?! Tu turi amžinojo gyvenimo žodžius“ (Jn 6, 68).

Apaštalų esminė žinia, kuri buvo nešama pasauliui, buvo labai paprasta ir kartu keičianti visą žmogaus gyvenimo prasmės pasaulį: „Jeigu lūpomis išpažinsi Viešpatį Jėzų ir širdimi tikėsi, kad Dievas jį prikėlė iš numirusių, (ir tu) būsi išgelbėtas“ (Rom 10, 9).

Linksmų ir prasmingų šv. Velykų – Aleliuja!

Kun. Egidijus ARNAŠIUS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode