Parama dėkojame




Sprogimas

Kardinolas Sako: Irako krikščionys Bažnyčiai dovanojo daug kankinių

Irako chaldėjų apeigų katalikų Bažnyčios liturginiame kalendoriuje pirmasis penktadienis po Velykų yra skirtas Kankiniams atminti. Šiais metais tai balandžio 6-oji. Chaldėjų patriarchas kardinolas Louis Sako parašė trumpą ganytojišką laišką, kuriame primena, kad Irako žemių krikščionys dosniai liejo kraują dėl tikėjimo, nuo pat pirmųjų krikščionybės gyvavimo amžių iki 1915 metų genocido ar pastarųjų keliolikos metų ekstremistų aukų, vyskupų ir kitų tikinčiųjų.

Tačiau kankinių atminimas neturi liūdinti ar paralyžiuoti, priešingai, turi įkvėpti ir stiprinti laikytis dvasinių vertybių, kurios pripildo gyvenimą vilties, žmogiško orumo, tolerancijos ir taikos, atmeta terorizmą, žudynes, naikinimą, išvijimą.

„Kankinių atsiminimas Velykų laikotarpiu suteikia mums vilties, atnaujina pasitikėjimą gyvenimu ir išpildo mūsų troškimus“, rašo kardinolas Sako.

Jis pabrėžė, kad tiek tarp Artimuosiuose Rytuose esančių Bažnyčių vyresniųjų, tiek tarp tikinčiųjų bendruomenių labai išaugo supratimas, kad šiuo kritiniu laiku jų stiprybė yra jų vienybė. Todėl labai svarbu plėtoti tarpusavio ryšius ir draugystę, išpildant bendrą misiją: tarnauti ir mylėti sekant Kristumi, ieškant būdų paguosti taip smarkiai nukentėjusius žmones, padedant atstatyti kaimus, grįžti į normalų gyvenimą.

„Mes tikimės, kad (Kankinių minėjimo) proga suteiks naują Bažnyčios misijos supratimą, ypač apie tai, kaip tokiomis sąlygomis išsaugoti krikščionių skaičių Irake, sukurti daugiau mainų tarp dvasininkijos ir tikinčiųjų, tarp jų ir kitų religijų išpažinėjų, kad galiausiai šioje civilizacijų žemėje tamsa būtų išsklaidyta“, rašoma chaldėjų patriarcho laiške. (Vatikano radijas)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode