Parama dėkojame




Sprogimas

Ką veikia brolis dominikonas vasarą?

 

„Ką broliai veikia vasarą? Tai labai platus klausimas! Ką aš veikiu vasarą? Į šį klausimą jau galiu atsakyti... Rugpjūčiui jau beveik įpusėjus visą savo vasarinę veiklą galiu sudėti į keturis žodžius – piligrimystė, susitaikinimas, poilsis, jaunimas“. Taip Romos dominikonų provincijos interneto portale rašo jaunas italas dominikonas br. Simone Tommaso Bellomo OP.

Piligrimystė

Paprastai vasara – piligrimavimo metas, o dažniausiai Dievo tautos lankoms vietos – Marijos šventovės. Mano vasara prasidėjo dominikonų Rožinio piligrimyste į Lurdą. Ilgos kelionės traukiniu vargą atperka grožis ir ramybė priešais Grotą. Ta vieta man labai brangi galbūt dėl to, kad primą kartą ją aplankiau būdamas 9 metų. Tą tikėjimo patirtį dar labiau pagilina dabartinė piligrimystė su broliais dominikonais.

Susitaikinimas

Šią 2018 m. vasarą tris savaites skyriau Susitaikinimo sakramento tarnystei gražiojoje Santa Maria Maggiore bazilikoje Romoje. Kunigas visada yra kunigas ir išpažinčių, jei reikia, jis gali klausyti kiekvieną akimirką, tačiau Romos didžiosios bazilikos tai išskirtinės vietos, ir daug žmonių jose ir vasarą eina išpažinties.

Dominikonai šią tarnystę Santa Maria Maggiore bazilikoje vykdo nuo šešioliktojo amžiaus, šventojo dominikono popiežiaus Pijaus V nurodymu. Teikti šį sakramentą – kiekvienam kunigui didelis džiaugsmas ir paguoda. Dėl šio švento tikslo nesunku ištverti karštį ir klausyklos ankštumą.

Poilsis

Vasara – tai ir atostogų bei poilsio metas. Vienuoliui, kuris ištisus metus paprastai būna toli nuo savo šeimos, tai puiki proga praleisti keletą dienų su savo artimaisiais: tėvais, seneliais, broliais ir seserimis, sūnėnai ir dukterėčiomis.  Tad poilsio dienos praleidžiamos dėkojant už šeimos dovaną, už artimųjų meilę, už gimtinės kvapą ir skonį.

Jaunimas

Galiausiai vasarą daug įvairių jaunimo stovyklų. Labai svarbu šiomis dienomis kūrinijos grožio apsupty palaikyti nuolatinį ugdomąjį ryšį su jaunimu, padėti jiems ugdyti tikėjimą ir savo žmogiškąją brandą. Jaunimas - tai ir mūsų broliai studentai, su kuriais kartu vasaros pabaigoje dalyvausiu rekolekcijose, būsime kartu tyloje, klausysime Dievo Žodžio ir stengsimės įsiklausyti į jo balsą mūsų gyvenime.

Tad štai tokia, brangieji, brolio dominikono vasara. Mano vasara!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode