Sprogimas

Popiežius Agluonoje prašo latvių aukotis kitų labui

 

Latvijoje šv. Mišias pirmadienį aukojantis popiežius Pranciškus paprašė šalies gyventojų būti artimesniais ir labiau aukotis kitų labui.

Pontifikas paragino latvius „paliesti“ kitų kančią, nors atsivėrimas kitiems kartais gali ir užgauti.

„Eikime sutikti mūsų žmones, paguosti juos ir juos palydėti. Nebijokime patirti švelnumo galybės, įsitraukti ir leisti savo gyvenimui tapti sudėtingesniu kitų labui“, – Agluonos bazilikoje sakė Šventasis Tėvas.

Jis teigė, kad nepaisant fizinio artumo, žmonės dažnai būna vienas nuo kito nutolę.

„Mes galime būti šalia daugelio žmonių, netgi gyventi tuose pačiuose namuose, kaimynystėje ar kartu dirbti; mes galime dalytis tikėjimu, apmąstyti ir patirti tuos pačius slėpinius, bet (tai galime daryti – BNS) ne priimdami, ne mokydamiesi mylėti pripažinti kitą“, – tvirtino Katalikų bažnyčios vadovas.

„Kiek daug susituokusių porų kalba apie gyvenimus vienas šalia kito, bet ne kartu; kiek jaunų žmonių skaudina atstumas tarp jų ir suaugusių; kiek senų žmonių jaučiasi toleruojami, bet ne mylinčiai aprūpinti ir priimti“, – pridūrė jis.

Pontifikas teigė, kad nors harmoniją visuomenėje sunku pasiekti dėl skirtingo žmonių amžiaus, gyvenimo patirčių ar kitų aplinkybių, kai žmonės vieni kitiems atsiveria, „kurti vienybę įvairovėje tampa įmanoma“.

Tokiu atveju žmonių skirtumai leidžia „giliau pasižiūrėti ir matyti kitus jų giliausio orumo būsenoje, kaip to paties Tėvo sūnus ir dukteris“, sakė Šventasis Tėvas.

„Visi Latvijoje turėtų žinoti, kad mes esame pasirengę teikti pirmenybę vargšams, pakelti tuos, kurie nukrito, priimti kitus tokiais, kokie jie pas mus ateina, kokie jie yra“, – kalbėjo pontifikas.

Po mišių Agluonoje popiežius išvyks į Vilnių, kur pernakvojęs antradienį skris į Estiją ir čia baigs savo vizitą Baltijos šalyse.

Autorius: Saulius Jakučionis

Agluona, rugsėjo 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode