Sprogimas

Popiežius Pranciškus: Europoje demografinė žiema

 

Popiežius sugrįžo iš Panamos. Baigėsi 26-oji Pranciškaus apaštališkoji kelionė. Šventąjį Tėvą skraidinęs orlaivis nutūpė Čiampino oro uoste pirmadienį, sausio 28 dieną, šiek tiek po vidudienio Lietuvos laiku. „Termometras rodo nuovargį. Esu visai išsekęs“, – pasakė popiežius Pranciškus spaudos konferencijoje lėktuve.

Grįždamas iš Panamos popiežius lėktuve kalbėjosi su jį lydėjusiais žurnalistais, atsakinėjo į jų klausimus, dalijosi įspūdžiais. Daugiausiai kalbėta apie Panamos PJD ir jaunimą, ypač jų atitolimo nuo tikėjimo priežastis – „katalikus veidmainius“, tačiau popiežius atsakinėjo į klausimus daugeliu temų: jautriai kalbėjo apie abortus ir motinų traumą, sakė nepritariantis dvasininkų celibato laisvam pasirinkimui, kvietė Venesuelą susitaikyti: „Baimina kraujo praliejimas“, – sakė Šventasis Tėvas. Jis taip pat pasisakė apie būsimą vyskupų susitikimą Vatikane vasario mėnesį dėl nepilnamečių apsaugos: „Turime įsisąmoninti problemos rimtumą, reikia protokolų, vyskupai turi žinoti, kaip elgtis“, – kalbėjo lėktuve popiežius.

Baigiantis spaudos konferencijai lėktuve, popiežius padėkojo žurnalistams už jų darbą ir prisipažino Panamoje patyręs kažką nauja:

„Panama – garbinga tauta. Pajutau jos savigarbą. Pamačiau Panamoje tai, ko Europoje nebematome. Pamačiau tėvus, rankose aukštai iškėlusius savo vaikus. Tėvai didžiuodamiesi sakė: „Štai mūsų pergalė, štai mūsų pasididžiavimas, štai mūsų ateitis!“ Europos demografinė žiema, Italijoje – net žemiau nulio – verčia susimąstyti, klausti: kas mano pasididžiavimas? Turizmas, atostogos, vila, šuniukas? Ar vaikas?“ – sakė popiežius Pranciškus.

Popiežiaus padėkos malda prie „Salus populi romani“

Pakeliui iš Čiampino oro uosto į Vatikaną popiežius Pranciškus apsilankė Didžiojoje Marijos Bazilikoje, užėjęs į popiežiaus Pauliaus koplyčią padėjo puokštę gėlių po Marijos paveikslu „Salus populi romani“ ir prie jo pasimeldė.

26-oji Pranciškaus apaštališkoji kelionė truko penkias dienas – Šventasis Tėvas Panamoje vadovavo 34-osioms PJD nuo sausio 23 iki 27 d. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode