Parama dėkojame




Sprogimas

„Atgailos žvakės“ už nukentėjusius nuo dvasininkų išnaudojimo

Airijoje vasario 15-ąją dieną minima Maldų už seksualinio išnaudojimo aukas diena, likus kelioms dienoms iki Nepilnamečių apsaugos susitikimo Vatikane (vasario 21–24 d.), į kurį popiežius pakvietė visų kraštų vyskupų konferencijų pirmininkus. Maldos dieną Airijoje bus kalbama speciali malda už nukentėjusius nuo dvasininkų išnaudojimo ir uždegta po simbolinę atpirkimo žvakę visose krašto katedrose ir parapinėse bažnyčiose.

„Bažnyčios Airijoje bendruomenė prašys atleisti už piktnaudžiavimo sukeltas kančias“, – sakė Armagh arkivyskupas Eamon Martin, Bažnyčios Airijoje primas ir episkopato vadovas.

„Žvakių uždegimu prisiminsime visus, kurie dėl patirto išnaudojimo pasmerkti kentėti visą gyvenimą. Atpirkimo žvakės simbolizuos atgailą, šviesą tamsoje ir viltį“, – sakoma Airijos Vyskupų konferencijos pareiškime.

Airijos vyskupai atpirkimo žvakes palaimino per Konferencijos susitikimą pagrindinėje šalies Marijos šventovėje Knocke. Jos bus uždegtos taip pat vasario 15-osios Mišiose ir pamaldose visose krašto bažnyčiose.

„Mes prisiminsime visus nukentėjusius brolius, seseris ir jų šeimas, kurias patirtas seksualinis piktnaudžiavimas pasmerkė nesibaigiančiam kentėjimui, giliai sužeidė jų pasitikėjimą ir stipriai išbandė jų tikėjimą“, – sakoma primo pareiškime.

Arkivyskupas Eamon Martin su dėkingumu paminėjo savo susitikimus pastarosiomis savaitėmis su daugeliu nukentėjusiųjų ir jų šeimų narių Airijoje, pasidalijo jų pasisakymais apie maldą ir jos svarbą patyrusiems dvasininkų prievartą ir apie būtinumą Bažnyčiai atsiverti teisingumui, gailėtis ir neužmiršti nukentėjusiųjų.

„Jų drąsa ir dvasios kilnumas mane nuginklavo“, – pareiškė arkivyskupas Martin. – „Visa tai, ką patyriau apie nukentėjusiųjų išgyvenimus ir jų įžvalgas, asmeniškai perduosiu popiežiui Pranciškui ir papasakosiu pasaulio vyskupams Nepilnamečių apsaugos Bažnyčioje susitikime“.

Airijos primas pasiūlė visoms Airijos Bažnyčioms atpirkimo žvakes uždegti ne tik metinės Maldos už seksualinio išnaudojimo aukas proga vasario 15–17, bet taip pat Vatikane vysiančio vyskupų pasitarimo su popiežiui dienomis bei per Gailestingumo sekmadienį balandžio 28 d. Arkivyskupas pridūrė, jog yra giliai įsitikinęs, kad šiuo metu malda už dvasininkų išnaudojimo aukas ir atgaila už piktnaudžiavimo skandalą yra gailestingumo darbai kūnui ir sielai. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode