Sprogimas

Popiežius sekmadienio vidudienį: nepiktnaudžiaukime Dievo gailestingumu

 

Dievas yra be galo kantrus ir gailestingas, jis pasigailės kiekvieno atsivertusio nusidėjėlio, tačiau mes nedelskime atsiversti, nepiktnaudžiaukime Dievo gailestingumu, sakė popiežius Pranciškus prieš sekmadienio vidudienio „Viešpaties Angelo“ maldą.

Viename iš dviejų Trečiojo gavėnios sekmadienio Evangelijoje girdėtų palyginimų kalbama apie nevaisingą figmedį. Vienas žmogus turėjo pasisodinęs figmedį, tačiau, nors metai bėgo, jis vis neduodavo vaisių. Tad vieną kartą jis paliepė sodininkui tą figmedį nukirsti. Sodininkas, užtardamas nevaisingą medį, paprašė neskubėti, pažadėjo jį apkasti ir patręšti. Jei ir po to jis neduos vaisių, tuomet bus galima nukirsti. Apie ką kalbama šiame palyginime? Palyginimo šeimininkas, sakė popiežius, – tai Dievas Tėvas, gailestingasis sodininkas – Jėzus, o figmedis – tai nevaisinga ir abejinga žmonija.

Šiuo palyginimu Jėzus kalba apie Dievo gailestingumą. Visiems mums Dievas duoda laiko atsiversti. Mūsų gyvenimas dažnai nevaisingas, tačiau Dievas su mumis kantrus, jis visada mums suteikia galimybę pakeisti gyvenimą ir pasukti į gėrio kelią, sakė Pranciškus. „Mes galime pasitikėti didžiu Dievo gailestingumu, tačiau neturime juo piktnaudžiauti. Neteisinkime dvasinio tingumo, bet stenkimės kuo greičiau atsileipti į Dievo gailestingumą nuoširdžiu širdies atsivertimu.“

Po kartu su Šv. Petro aikštėje buvusiais maldininkais kalbėtos „Viešpaties Angelo“ maldos popiežius paminėjo šeštadienį Ispanijoje paskelbtą naują palaimintąjį Marianą Mullerat i Soldevila ir priminė sekmadienį, kovo 24-ąją, minėtą misionierių kankinių atminimo dieną.

„Šiandien minime misionierių kankinių atminimo dieną. 2018 metais visame pasaulyje daug vyskupų, kunigų, vienuolių ir tikinčiųjų pasauliečių kentėjo smurtą. Buvo nužudyta beveik keturiasdešimt misionierių – beveik dvigubai daugiau negu prieš metus. Bažnyčia atsimena mūsų laikais dėl tikėjimo į Jėzų persekiojamų ir žudomų žmonių kryžiaus kelią. Jie savo pavyzdžiu mus ragina drąsiai liudyti savo viltį ir tikėjimą tuo, kuris savo meile ant kryžiaus visiems laikams nugalėjo neapykantą ir smurtą.“ (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode