Parama dėkojame




Sprogimas

Salvadore švęstas šv. Oskaro Romero minėjimas

 

Žinia apie šv. Oskaro Romero auką, kankinystę ir šventumą plačiai paplitusi visame pasaulyje. JTO sprendimu kovo 24 minima rimtų žmogaus teisių pažeidimų ir aukų orumo diena, kartu minima arkivyskupo Oskaro Romero, katalikų kankinio ir šventojo, figūra.

Salvadoro Bažnyčia šeštadienį šventė arkivyskupo ir kankinio šv. Oskaro Romero minėjimą. Tai buvo pirmas liturginis minėjimas po to, kai buvęs San Salvadoro arkivyskupas Romero buvo kanonizuotas. Dabartinis šventojo kankinio įpėdinis San Salvadore arkivyskupas Jose Luis Escobar Alas minėjimo Mišias aukojo toje pačioje arkivyskupijos koplyčioje, kurioje šv. Oskaras Romero buvo nušautas 1980 metų kovo 24 dieną.

San Salvadoro arkivyskupijos tikintieji minėjimo proga surengė 10 km piligriminę kelionę „Šviesos piligrimystę“. Keliose miesto vietose surengė piligrimystės stotis, skirtas arkivyskupo šv. Oskaro Romero gyvenimo dvasiniams aspektams atminti, ypač jo kankinystei ir glaudžiam ryšiui su Eucharistija. Eisenai vadovavo kardinolas Gregorio Rosa Chavezas, San Salvadoro vyskupas augziliaras ir buvęs arkivyskupo kankinio asmeninis sekretorius. Kardinolas apsidžiaugė jaunimo dalyvavimu piligrimystėje, pasakė kad tai vilties ženklas, leidžiantis manyti, kad Romero liudijimas išliks ilgam ir laiduos permainas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode