Parama dėkojame




Popiežius priėmė LR prezidentę D. Grybauskaitę

Kovo 28 dieną, ketvirtadienį, popiežius Pranciškus audiencijoje priėmė Lietuvos Respublikos prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Kaip nurodoma prezidentūros pranešime, „Prezidentė veža Lietuvos žmonių padėką Šventajam Tėvui už vizitą į Lietuvą – ypatingą dovaną, mūsų šaliai minint valstybingumo atkūrimo šimtmetį, už dėmesį tautos istorijai ir nepaprastą vienijantį jausmą, kurį tomis rugsėjo dKaip nurodoma prezidentūros pranešime, „Prezidentė veža Lietuvos žmonių padėką Šventajam Tėvui už vizitą į Lietuvą – ypatingą dovaną, mūsų šaliai minint valstybingumo atkūrimo šimtmetį, už dėmesį tautos istorijai ir nepaprastą vienijantį jausmą, kurį tomis rugsėjo dienomis patyrė mūsų žmonės.“

Galima priminti, kad Lietuvos vadovė Vatikane pirmą kartą lankėsi 2010-ųjų gruodį. Tada ją audiencijoje priėmė popiežius Benediktas XVI. Vėliau prezidentė dalyvavo Pranciškaus pontifikato inauguracijoje ir įvairiomis progomis dar kelis kartus apsilankė Vatikane: vykdama į valstybinius susitikimus, dalyvaudama popiežių Jono Pauliaus II ir Jono XXIII kanonizacijoje ar, kartu su kitais Europos Sąjungos lyderiais, Romos traktato 60 metinių minėjimuose.  

Prezidentės darbotvarkėje ketvirtadienio popietė yra skirta naujosios Lietuvos ambasados Romoje atidarymui ir oficialiai inauguracijai. Po daug dešimtmečių trukusios neteisingumo situacijos, kai dėl sovietinės okupacijos Lietuva neteko garsiosios „Villa Lituania“, pasiekus susitarimą su Italija, Lietuva vėl turi ambasadą Italijos sostinėje. Kovo 29 dieną prezidentė susitinka su Italijos prezidentu Sergio Mattarella. (RK / Vatican News)ienomis patyrė mūsų žmonės.“

Galima priminti, kad Lietuvos vadovė Vatikane pirmą lankėsi 2010-ųjų gruodį. Tada ją audiencijoje priėmė popiežius Benediktas XVI. Vėliau prezidentė dalyvavo Pranciškaus pontifikato inauguracijoje ir įvairiomis progomis dar kelis kartus apsilankė Vatikane: vykdama į valstybinius susitikimus, dalyvaudama popiežių Jono Pauliaus II ir Jono XXIII kanonizacijoje ar, kartu su kitais Europos Sąjungos lyderiais, Romos traktato 60 metinių minėjimuose.  

Prezidentės darbotvarkėje ketvirtadienio popietė yra skirta naujosios Lietuvos ambasados Romoje atidarymui ir oficialiai inauguracijai. Po daug dešimtmečių trukusios neteisingumo situacijos, kai dėl sovietinės okupacijos Lietuva neteko garsiosios „Villa Lituania“, pasiekus susitarimą su Italija, Lietuva vėl turi ambasadą Italijos sostinėje. Kovo 29 dieną prezidentė susitinka su Italijos prezidentu Sergio Mattarella. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode