Parama dėkojame




Sprogimas

Kardinolas Schoenbornas: reikia daugiau dėmesio visų pakrikštytųjų kunigystei

Kardinolas Christophas Schoenbornas mano, kad sprendžiant kunigų trūkumo problemą, dėl kurios Amazonijoje daug tikinčiųjų negali reguliariai švęsti Eucharistijos, reikia apsvarstyti visus galimus sprendimus, išklausyti visus argumentus, tačiau reikia vengti ir per didelio šios problemos klerikalizavimo, nesumenkinti kitų tarnysčių.
Vienos arkivyskupas Christophas Schoenbornas dalyvauja Amazonijai skirtame Vyskupų sinode kaip Popiežiaus paskirtasis Sinodo tėvas. Jis taip pat buvo išrinktas į šioms dienomis dirbančią komisiją, kuri yra atsakinga už baigiamojo dokumento parengimą.
Pasak daugelio Sinodo tėvų, kunigų stygiaus problemą galėtų išspręsti kunigystės sakramento teikimas viri probati – šeimas turintiems vyrams, sakė kardinolas Vatikano žinių tarnybai duotame interviu. Kalbama apie šv. Pauliaus modelį – kunigystės sakramento teikimą vyrams, turintiems šeimas, profesiją, kasdieninio gyvenimo patirtį. Visiškai teisėtai galime galvoti apie tokį sprendimą ir, jei jis būtų pritaikytas, Bažnyčia dėl to nesugriūtų, kaip kai kas gąsdina. Kardinolas paminėjo Rytų Bažnyčių pavyzdį. Jis pats yra Austrijoje gyvenančių rytų apeigų katalikų vyskupas ir jam ši tikrovė labai gerai pažįstama. Tie susituokę vyrai puikiai vykdo savo kunigiškas pareigas.
Nors kardinolas neprieštarautų tokiam spendimui, jis vis dėlto mano, kad neturėtų būti ribojamasi tik šia viena problemos sprendimo galimybe. Gali būti kitų gerų sprendimų, kuriuos reikia gerai ištirti. Nereikia pulti į klerikalizmą. Bažnyčia negali gyventi be kunigų, bet ir kunigų nebūtų, jei nebūtų Dievo tautos. Reikia susigrąžinti bendros visų pakrikštytųjų kunigystės suvokimą. Reikia daugiau dėmesio skirti ir kitoms charizmoms bei tarnystėms, labiau įtraukti pasauliečius, vyrus ir moteris. (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode