Sprogimas

Popiežius: seni žmonės – mūsų atmintis ir išmintis

Pirmadienį popiežius susitiko su Italijos vyresnio amžiaus dirbančiųjų nacionalinės asociacijos nariais. Ši organizacija šiemet mini savo veiklos septyniasdešimtmetį. Jos nariai – į pensiją išėję žmonės – aktyviai dalyvauja įvairiose savanorystės srityse.

Seni žmonės nėra našta visuomenei, bet svarbus resursas ir brangus turtas, sakė popiežius, pirmadienį sveikindamas 180 asociacijos narių. Pasak popiežiaus, akivaizdus to įrodymas yra įvairios savanorystės sritys, kuriose labai aktyviai dalyvauja profesinę karjerą užbaigę žmonės.

Kitas svarbus aktyvios senatvės aspektas yra dialogas tarp skirtingoms kartoms priklausančių žmonių. „Kad Dievo tauta turėtų ateitį, būtinas senų žmonių ir jaunimo dialogas ir bendradarbiavimas“, – sakė popiežius. „Jaunimas yra keliaujančios tautos jėga. Seni žmonės yra jos atmintis ir išmintis. Senatvė – tai malonės metas, kuriuo Viešpats suteikia naują pašaukimą: kviečia saugoti ir  perduoti tikėjimą, kviečia melstis, malda užtarti, kviečia palydėti tuos, kam reikia palydėjimo. Seni žmonės taip pat turi neprilygstamą sugebėjimą atpažinti, kada jauną žmogų slegia sunkumai. Kai jie meldžiasi už sunkumų slegiamus žmones, jų malda yra galinga. Seneliams skirta labai svarbi užduotis: perduoti gyvenimo patirtį, šeimos, bendruomenės, tautos istoriją.“  (JM / VaticanNews)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode