Sprogimas

Gailestingumas yra vaistas, kurio visiems taip reikia

Popiežius Pranciškus šeštadienio rytą audiencijoje priėmė Italijos geležinkelio bendrovės darbuotojus, pasidžiaugė įmonės socialinėmis iniciatyvomis, skirtomis padėti pagalbos reikalingiems žmonėms. Viena tokių yra benamių nakvynės namai „Don Luigi di Liegro“, įrengti Romoje centrinės geležinkelio stoties komplekse „Termini“. Popiežius penktadienio vakarą apsilankė šiame benamių centre ir atvėrė „Šventąsias artimo meilės duris“.

Prasidėję Šventieji metai pirmiausiai pamoko mus ir įrėžia į mūsų širdį bei mintis, kad gailestingumas yra pirmasis ir pats tikriausiais vaistas žmonėms. Kiek daug išgydo gailestingas paglostymas! Tai vaistas, kurio visiems taip reikia, - sakė popiežius Pranciškus, kalbėdamas geležinkelio darbininkams. Tai vaistas, kuris nuolat gausiai teka iš Dievo, tačiau ir mes turime išmokti, kaip jį duoti vieni kitiems taip, kad kiekvienas galėtų pilnutinai patirti savo žmogiškumą.

Būtent tai mums primena šventosios Durys, kurios šiomis dienomis buvo atvertos visose pasaulio vyskupijose. Kas jas peržengia su meile, ieškodamas atleidimo ir pasigailėjimo, bus vedamas dar dosniau aukoti ir aukotis vardan savo ir brolių išganymo. Leiskime, kad žengimas per šias dvasines duris mus taip perkeistų, kad vidujai liktume paženklinti. Leiskime Gailestingumo jubiliejui paveikti ir mus - visiems mums reikia kažkiek gailestingumo – taip, kad paskatintų atnaujinti visuomenės audinį, kad ji taptų teisingesnė ir solidaresnė, ypač dabar, šiame dalimis vykstančiame trečiajame pasauliniame kare, kurį jau patiriame.

Komplekso „Don Luigi di Liegro“ patalpas atstatė Italijos geležinkelių bendrovė bendromis pastangomis su Romos vyskupijos „Caritu“. Popiežius Benediktas XVI naujųjų patalpų kertinį akmenį pašventino prieš penkis metus.

Pranciškus



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode