Parama dėkojame




Sprogimas

Kardinolas Sako: krikščionys ir musulmonai, visi melskimės už žmoniją

Irako krikščionys chaldėjai, atsiliepdami į popiežiaus Pranciškaus ir Komiteto žmogiškajai brolybei įgyvendinti kvietimą, gegužės 14 d. dalyvaus pasaulinėje maldos iniciatyvoje už žmoniją.

Babilonijos patriarchas kardinolas Louis Raphael Sako paragino Chaldėjų Bažnyčios narius, visus Irako krikščionis ir visus irakiečius, kurių dauguma yra musulmonai, šios savaitės ketvirtadienį savo apeigomis, privačiai ar nuotoliniu būdu susivienijus su savo bendruomenėmis melstis, kad kuo greičiau pasibaigtų žmoniją užklupusi pandemija. „Iš mūsų visų tekyla į Dievą malda, kad žmonija būtų išvaduota iš pandemijos, kad sugebėtų įveikti jos atneštus ekonominius ir socialinius sunkumus“, – sakoma kardinolo paskelbtame laiške. „Dabartiniu metu visai žmonijai labai reikia solidarumo. Jo ypatingai reikia Irako gyventojams, kad bendromis pastangomis įveiktų koronaviruso atneštą blogį ir su viltimi kurtų naują taikingą, saugų ir stabilų savo šalies gyvenimą.“

Kardinolas Louis Raphael Sako paragino savo Bažnyčios narius – Irako katalikus chaldėjus – ketvirtadienį 18.30 val. visiems kartu kalbėti Rožinį. Vakare kardinolas Babilonijos patriarchato koplyčioje aukos Mišias, kurios bus transliuojamos per televiziją ir socialinius tinklus.

Pasaulinę maldos už žmoniją iniciatyvą pasiūlė Vyriausias komitetas žmogiškajai brolybei įgyvendinti, kurį sudaro įvairių religijų ir religinių institucijų atsakingieji. Šis komitetas buvo įkurtas po to, kai pernai vasario 4-ąją popiežius Pranciškus ir vienas pagrindinių islamo religinių lyderių – didysis imamas Ahmadas Al-Tayyebas Abu Dabyje pasirašė „Dokumentą apie žmogiškąją brolybę dėl pasaulinės taikos ir taikaus sambūvio“. Gegužės 14-osios maldos iniciatyvoje dalyvaus ir tikintieji Lietuvoje. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode