Parama dėkojame




Sprogimas

Misionierius iš Liberijos: atpažinti Kristaus veidą vargstančiajame

Koronaviruso pandemija, maliarijos plitimas, varstančiųjų nepriteklius ir skurdas – tai seni ir nauji iššūkiai, verčiantys krikščionį „matyt vargstantįjį, jame atpažinti Prisikėlusiojo veidą“ – rašo laiške iš Liberijos Afrikos misionierių draugijos narys kun. Walter Maccalli. Italų kilmės misionieriaus laiško turiniu pasidalijo katalikiškas naujienų portalas „Fides“.

„Liberijoje liepa kritulių sezonas, valstiečių darbymetis laukuose, kartu tai metas, kai šios vakarinės Afrikos respublikos gyventojai ypač prisibijo pavojingai plintančios maliarijos, kuria užsikrečia visi – vyrai, moterys, vaikai. Tačiau šiemet, kaip visur pasaulyje, turime skaitytis ir su koronaviruso iššūkiu“, – rašo laiške iš misijų Liberijoje italas kunigas Walter Maccalli.

Afrikos misionierių draugijos narys kun. Walter yra pasienio miesto Foya misijos dvasinis vadovas ir vietinės šv. Jono Marijos Vianėjaus parapijos klebonas šiaurinėje Lofos apskrityje, prie Liberijos sienos su Siera Leone ir Gvinėja.

Foya katalikų dvasininkas Walteris Maccalli pasakoja, kad mieste pastarosiomis dienomis užfiksuota dešimtys užsikrėtimų koronavirusu atvejų, tarp sergančiųjų COVID–19 jis paminėjo pagrindinės sekmininkų, skaitlingiausios mieste krikščionių bendruomenės, bažnyčios pastorių. Pasak italo misionieriaus, pandemijos iššūkiai rimti, padėtį apsunkina pratiškai nutrūkęs centrinės regione Bomos ligoninės darbas – kai kurie su COVID–19 pacientais bendravę medikai ir slaugai priversti karantinuotis.

Dvasininkas misionierius pasakoja, kad prieš pora savaičių gautas leidimas vėl rengti apeigas bažnyčiose, tačiau koronaviruso plitimo pavojus nepraėjo, siekiant išvengti naujų užkrato židinių toliau laikomasi saugumo normų. Tačiau sekmadienį vėl renkasi parapijos pastoracinė taryba, planuojama aplankyti tolesnių kaimų krikščionių bendruomenes ir misijas.

Misionieriaus parapijos nariai vykdo pastoraciją tarp bazinių bendruomenių. Jų bendradarbiavimo ir tikinčiųjų dosnumo dėka kitą savaitę bus išdalinta 150 maišų ryžių tokiam pat skaičiui stokojančių šeimų.

„Tai pirmoji krikščioniškos bendruomenės pareiga: atkreipti dėmesį į vargstantįjį, jame atpažinti Prisikėlusiojo veidą“ – parašė laiške misijų naujienų portalui „Fides“ Liberijos misijose tarnaujantis italų kilmės Afrikos misionierių draugijos narys kun. Maccalli.

„Esu misijose daugelį metų, bet niekaip neįstengiu nesijaudinti  žmogaus kentėjimo akivaizdoje ir tai vyksta nuolat, taip pat šiomis dienomis. Prieš akis močiutė, slauganti dalinai paralyžiuotą jaunuolį – jos ištekliai riboti, gali jį pamaitinti tik kartą per dieną; serganti mergaitė, daug metų uždaryta iš molio sulipdytoje patalpoje, vaikų atstumti senoliai, gyvenantys iš išmaldos; po miestą valkataujantys paaugliai su proto negalia, kuriais niekas nesirūpina“, – rašo kunigas misionierius ir tęsia: – „Esu giliai įsitikinęs: vidinis jaudulys ir rūpestis, Jėzaus atjauta savo tautai turi būti mūsų – krikščionių – maldos už atstumtuosius ir mūsų pagalbos veiksmų variklis“.

Kun. Walter Maccalli laiške „Fides“ taip pat išsakė gilią padėką visiems, kurie nepaliaujamai meldžiasi už jo brolio, misionieriaus Nigeryje kun. Gigi Maccalli, pagrobto prieš 22 mėnesius, išlaisvinimą.

Kun. Piero Luigi Maccalli, artimųjų vadinamas Gigi, Afrikos misionierių draugijos narys, kaip ir jo brolis Walteris, buvo pagrobtas 2018 metų rugsėjo 17 dieną iš savo parapijos namų prie Nigerio sostinės Niamėjaus. Šiaurės Italijos katalikų bendruomenės nepraranda vilties, kad kun. Gigi bus išlaisvintas ir už tai nuolatos meldžiasi.

Popiežius Pranciškus 2019 metais per susitikimą Vatikane su Afrikos misionierių draugijos generalinės kapitulos nariais pasakė, kad ir jis meldžiasi už kun. Gigi Maccalli išlaisvinimą, užtikrino, jog Šventasis Sostas dėmesingai rūpinasi nerimą keliančia situacija. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode